22 Aralık 2013 Pazar

Karabükspor 2 Fenerbahçe 1


Fenerbahçe için kötü sonuç ancak her sonuçta bir hayır vardır. Fenerbahçe her maçını kazansın, hemen şampiyonluğu garantilesin isteriz ama Türkiye şartlarında böyle bir şey pek söz konusu değil. Genelde mücadele son haftalara kadar sürüyor.

Fenerbahçe son yenilgisini aldığından beri 14 hafta geçti. 14 hafta sonra yine yenildik. Yenilgi sonrası ne yaptığımızı unutmuşuz.

Karabükspor karşısında Fenerbahçe istediği oyunu sahaya yansıtamadı ancak bunun daha çok nedeni zemin ve ortasaha oyuncularının formsuzluğuydu. Zeminden dolayı Fenerbahçe'nin maça ısınması geç gerçekleşti. Ortasaha oyuncuları da formsuz olunca hem ofansif anlamda, hem de defansif anlamda sıkıntı çektik, hem atağa çıkamadık, hem de rakip çok rahat kalemize geldi.

Maç sonunda tabeleya baktığımızda skorun 2-1 olduğunu gördük. Bu normaldi, hatta daha farklı bitmeliydi. Sahanın bizim takım adına en iyi 3 oyuncusundan ikisi kalecimiz Volkan ve sol bekimiz Caner'di. Volkan inanılmaz toplar kurtarırken, Caner'in kademe sayısını sayamadık.

Emenike de Fenerbahçe forması ile en iyi maçını oynadı. Güçlü, topu alınca gidecek, yakalayınca atacak. Hepsini yaptı. Tam anlamıyla formanın hakkını verdi.

Gol sonrası sevinmemesi tartışıldı. Bence yaptığı çok doğru. Emenike'nin Emenike olmasının sağlayan takım Karabükspor. Taraftarları ne kadar bize küfür etse de, camiası ne kadar bizi sevmese de Emenike'nin orada gol sonrası sevinmemesi çok normal. Vefalı oyuncu. Duygusal oyuncu. Böyle oyuncuların bu tarz hareketleri normal. Kayserispor maçında gol attıktan sonra sevinecek, 1 maç sevinmemesini abartmamak lazım. Eğer oyunculara takacaksak, gidip forma için her şeyini veren ancak golde sevinmeyen Emenike'yi değil, takıma zarar veren, mücadele etmeyen oyunculara takalım, onları eleştirelim.

Golde hatası olan, korner kullanırken ayağı kayan ama 1 dakika sonra Iniesta asisti yapan Cristian. Çok dengesiz oyuncu. İstediği zaman takımın en iyisi, istemediği zaman takımın en kötüsü. İyi oyununu sürekliliğe yaysa efsane olur.

Ersun Yanal'ın Alper'i çıkarıp Webo'yu almasını eleştirenler oldu. Ama ben de hoca olsam aynısını yapardım. Çünkü bu tutan bir şey. Daha önce hep yaptı, hep kazandık. Bu kez yaptı, olmadı. Bir sonraki hafta oyun sıkıntıya girerse ve yine yapar maçı kaybedersek eleştiririm. Ama bu maç normaldi. Çünkü tutan bir şey. Hiç kimse başarılı olduğu, meyvesini aldığı taktiği değiştirmez. Boşuna kimse hocamızı eleştirmesin. 

Hep böyle oyna, canımızı verelim Volkan.

Gökhan Gönül yine formsuz. Her zaman demişimdir, Gökhan Gönül'ün Kadıköy performansları genelde deplasman maçlarından iyi oluyor. Kuyt gibi Gökhan da seyirci ile coşan futbolculardan.

Kuyt ve Sow'u gören oldu mu? Ben görmedim. En silik maçlarından.

Fenerbahçe en yakın rakibinin 7 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Haftaya Kayserispor'u mutlaka yenmek ve ilk yarıyı gayet güzel şekilde bitirmek lazım.

Karabükspor'un stadı ne zaman bitecek?

Bu deplasmanda da takımını yalnız bırakmayan Fenerbahçe taraftarlarının ayaklarına, ağızlarına sağlık.

Karabükspor'a karşı oynadığımız son 4 maçı kaybettik. Fenerbahçe gibi bir takımın böyle bir istatistik yakalaması çok ilginç. Belki de ligde 3 büyükler hariç hiçbir takıma karşı bu istatistiği vermemişizdir. 

Haftaya Pazar 19:00 Kayserispor ile oynuyoruz. Ligin son maçı. Sonra 1 ay ara.

2 yorum:

firatimo dedi ki...

Aynı resmi koymuşuz bloga; kafalar aynı yerden çalışıyor :)

varol döken dedi ki...

maçı verdiren webo değişikliği değil. orta sahada rakibi yıkamadık. 2. yarı iyi başladık aslında. 60'a kadar gol gelmeliydi, olmadı onlar geldi. iyi de geldi. böyle zeminde christian tercihi hata adam zaten gamsız, zemine çok sağlam basmak gerekiyor, holmen'i kullanabilirdi. kuyt kötüydü sow extra kötüydü. yenilmek normal diyorsunuz siz ben demiyorum. karabük'ü her şartta yenecek fenerbahçe. karabük'ü küçümsemek istemiyorum ama taraftarı maça gelmeyen takımı yeneceksin. emenike'ye gelince ben de biraz abarttım ama sevinmeme saçmalığı genel olarak saçma. bunun tek mantıklı olduğu adam batistuta'yı zira semboldü fiorentina'da para için gitmişti falan. sen karabük'e gene saygı duy git 1 milyon dolar ver altyapısına mesela ama gol attın mı sevin, futbolcu gibi tribününe koş en kötü. neyse aşırı üzüldüm ben, kayseri maçını acayip iple çekiyorum, saati de iyi, yine gidelim deli gibi destek verelim, ilk yarıyı güzelce kapatıp deplasmanlara hazırlanalım.