2 Aralık 2013 Pazartesi

Dünyaya Geldik Senin Aşkınla


Herhalde en büyük özelliklerimden birisi güzel olan her şeyi sevmem, renkleri çok farketmiyor. Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın bestelerini bile dinleyen biriyim. Size göre dilenciyim. Bir tribünün güzel bestesi varsa dakikalarca, saatlerce hatta haftalarca dinlerim, izlerim. Bu Karşıyaka bestesi de onlardan birisi.

Yıllardır sıkıntılı süreçler geçiren Karşıyaka tribünleri bu sezonun galiba açılış maçında senkronize olarak nefis bir tribün yapıyorlar. Video 13 dakika, 13 dakika aynı tezahurat. Yıllardır Kocaelispor ve Fenerbahçe tribünlerine gidiyorum, tribünün en iyi olduğu zamanlar bir bestenin ısrarla devam ettiği anlardır. Beste devam ettikçe katılım ve coşku artıyor. O yüzden de çoğu zaman maçı tek tezahuratla bitirsek sesimi çıkarmam diye söylerim.

Karşıyaka bestesinin sözleri müthiş, yaz ayı olduğu için herkesin üzerinde sadece formalar, tribün renk olarak gayet iyi, önde Avrupa'dan alışık olduğumuz bayraklar, eller aynı anda kalkıyor, aynı anda çırpılıyor ve tribün dakikalarca kendinden geçiyor. İnsan orada olmak istiyor.

Karşıyaka tribünleri İzmir'in en özel tribünlerinden, besteleri de bence Göztepe bestelerinden daha iyi. Bu beste zaten Türkiye'nin en özel bestelerinden. Şu aşamada Süper Lige çıkmaları zor gözükse de, biz inşallah çıkarlar diyelim. Takımı olmasa da tribünü çok hakediyor.

Dünyaya geldik senin aşkınla
Bitmiyor içimizdeki bu sevda,
Her sene sona erse de hüsranla,
Çarşı hep yanınızda,
Dün gece bir şey gördüm rüyamda,
Şampiyonluk kutlanıyor çarşı'da,
Herkesin elinde rakı, bira,
Gerçek olsun bu rüya

Hiç yorum yok: