12 Aralık 2013 Perşembe

Galatasaray 1 Juventus 0


Ülke puanı, ülke başarısı, Türk bayrağı gibi konulara girmiyorum. Galatasaray'ın Avrupa'da oynadığı maçlarda doğal olarak rakiplerini destekliyorum. Eğer futboldan zevk alıyorsak, eğer futbolu bir oyun olarak görüyorsak onlar da bizim maçlarda rakipleri desteklesin. Bu çok doğal. 

Fotoğrafı bile zor seçtim, en Galatasaray ile alakasız fotoğraf bu. Başlık kolay, skoru yaz geç. Ama o başlık bile beni üzmeye yetiyor. Galatasaray Juventus maçı öncesinde Juventus’un bu maçı alacağını söylesem de işin taktiğine, ilk maç oynanan oyuna, Galatasaray’ın bu tarz maçlarda sahaya koyduğu oyuna baktığımda Juventus’u şanslı görmüyordum. Galatasaray yenilmez ancak turu Juventus geçer diyordum. Gollü beraberlik maçla ilgili tek beklentimdi.

İlk gece maç başladığında bunu gördük. Galatasaray net şekilde daha iyi oynarken müthiş bir kar başladı. Daha sonra hakemin bir an kimsenin ne yaptığını anlamadan verdiği ‘’Erteleme’’ kararı derken biz iyice makara yapıyor, Galatasaray’ın tur atlayacağı ihtimalini kafalardan siliyorduk.

Bir gün sonra yine ‘’Galatasaray’ın tur atlaması stresi’’. Galatasaray Avrupa Kupası maçına çıkıyor ancak ben de heyecan yapıyordum. Belki de Avrupa’nın Fenerbahçe için daha önemli olduğunu düşünen benim için böyle. Galatasaray’ın geçen yıl yakaladığı Avrupa başarısından sonra bu sene de aynı seviyeye gelmesi beni üzecekti.

Mücadele bir gün sonra berbat  zeminde kaldığı yerden başlıyordu. İş yerinde sessiz bir şekilde maçı izliyor. Her geçen saniye 0-0'a kilitlense gibi gözükse de yine de içimde kötü bir his vardı. Sırf Ercan Taner’in maç sonunda ‘’Zor oldu ama oldu’’ diyeceğini tahmin ettiğim için, sırf Galatasaray taraftarlarının iki gün üst üste cefa çektiği için bir hediye alacaklarını düşündüğüm için, sırf Kutay’ın maça gittiği için bile o golün geleceğini biliyordum. Geldi de. Sneijder Buffon’u avladı ve Galatasaray’ı Avrupa’nın en iyi 16 takımı arasına yazdırdı.

Avrupa’nın en iyi 16 takımı arasında Galatasaray, Avrupa’da üst üste gruplardan çıkan Galatasaray… Bu cümleler beni üzüyordu. Ezeli rakibimin Avrupa kupası oynuyor olması beni ne kadar üzüyorsa, tur atlaması iki katı üzdü. Bizim avrupa'dan men ediliğimiz yıl ezeli rakibimizin oralarda olması hoş değildi.

Galatasaray’lı taraftarlar, milyonlar çocuklarına anlatacak hikaye bulmuşken, biz Fenerbahçe taraftarları ya da Galatasaray’ı sevmeyen, tabii bunu sadece sahada kazan-kaybet olayına indirgeyen taraftarları üzülüyordu.

Galatasaray’lılar bir üst tura çıkmanın tadını çıkarırken, bizler Juventus maçı yüzünden kötü bir gün geçiriyorduk, üzülüyorduk.

Buradan Juventus camiasına ve Conte’ye selamlarımı yolluyorum. Bir de başbakan Pirlo var. Başbakan değil, muhtar Pirlo.

2 yorum:

varol döken dedi ki...

galatasaray nerde iyi oynuyordu kara kadar ya? ilk yarı bitmeden llorente'nin kesin golü vardı:(

valla kar çamur conte monte adamlar bilezik gibi geçirdi, nasıl bu kadar az seviniyorlar anlamıyorum zaten. biz öyle golle juventus'u elesek dünyayı yıkmıştık. kimse de bana gs artık alışık falan demesin, fenerbahçe o stadı sabah 7 bile olsa doldurur, yenince de yıkardı.

özetle ABV AY

Adsız dedi ki...

yıllar boyu böyle şeylere özlem duyduğunuz için olabilir o.