21 Aralık 2013 Cumartesi

Euroleague Top 16


Fotoğraf Milano'dan. Bu yıl Final Four'un yapılacağı yer. Fenerbahçe Ülker Milano'nun en büyük adaylarından. Gider miyiz şu an bir şey diyemem. Çoğu Fenerbahçe taraftarı çok emin ama ben öyle düşünmüyorum. Basketbolu çok iyi bilen insanlar zaten temkinli yaklaşıyor, sadece iddialı konuşmayı sevenler ''kesin'' diyor. Bana göre kesin diye bir şey yok. Top 16 grubumuzdan bu çok net anlaşılıyor.

Fenerbahçe grubu lider bitirdi ve bana göre oldukça zor bir gruba düştü. Son şampiyon Olympiakos, geçen sezon Final Four yapan Barcelona, yine daima buralarda olan, gruplar sonrası her sezon Top 16'larda bambaşka bir seviyeye çıkan Panathinaikos. Onun dışında Panathinaikos'un olduğu grupta 2.olan Laboral, özellikle tempo yakaladığında iyi maçlar çıkaran Malaga, Final Four'un ülkesinde olmasından dolayı ekstra motivasyonla oynayacak ama bunu kalitesi ile ne kadar birleştireceği tartışılacak Emporio Armani Milano ve her ne kadar çoğu kişinin 2 maçı da kesin alırız dediği olsa da bana göre özellikle evinde başımıza iş açabilecek Anadolu Efes.

Grup oldukça karışık. Özellikle deplasman maçları çok çok zor geçecek. Evimizde yine normal sezon performansı sergilememiz ve özellikle ilk 4 yolunda en büyük adaylardan Olympiakos, Barcelona ve Panathinaikos'u mutlaka yenmemiz şart. Laboral, Efes, Malaga ve Armani Milano kesin kazanırız diyeceğimiz maçlar olmamakla beraber favori çıkacağımız maçlar. O takımlara karşı çok daha dikkatli olmalıyız. Zaten ben burada basit bir taraftar olarak yazıyorum. Obradovic varsa güven vardır. Obradovic varsa mücadele vardır. Obradovic varsa hedef vardır.

Sonuç olarak bizi çok keyifli aynı zamanda çok çok zor bir grubun beklediği bir gerçek. İlk maçlar 2-3 Ocak tarihinde oynanacak. Olympiakos deplasmanı ile başlıyoruz. Fikstürün tamamı şöyle ;

2-3 Ocak    - Olympiakos-Fenerbahçe Ülker
9-10 Ocak  - Fenerbahçe Ülker-Barcelona
16-17 Ocak - Unicaja Malaga-Fenerbahçe Ülker
23-24 Ocak - Fenerbahçe Ülker-Panathinaikos
30-31 Ocak - Emporio Armani Milano-Fenerbahçe Ülker
13-14 Şubat - Fenerbahçe Ülker-Laboral
20-21 Şubat - Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker
27-28 Şubat - Fenerbahçe Ülker-Olympiakos
6-7 Mart     - Barcelona-Fenerbahçe Ülker
13-14 Mart  - Fenerbahçe Ülker- Unicaja Malaga
20-21 Mart  - Panathinaikos-Fenerbahçe Ülker
27-28 Mart  - Fenerbahçe Ülker - Emporio Armani Milano
3-4 Nisan    - Laboral-Fenerbahçe Ülker
10-11 Nisan - Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes

1 yorum:

varol döken dedi ki...

gidiyor muyuz milano'ya? yalnız çok zor grupmuş ben daha yeni gördüm:(