10 Ekim 2013 Perşembe

Fragman ; Zeljko Obradovic ve Galatasaray Maçı


Fenerbahçe Ülker Obradovic'i aldığında basketbolla alakası olmayan insanlar bile heyecanlandı, Obradovic ismini tanıyanlar zaten ilk başlarda inanamadı, tanımayanlar ise google'ladıklarında Obradovic'i tanımak için zorluk çekmedi. Dünyanın basketbol antrenörlüğü konusunda tartışmasız 1 numarası olduğunu yakaladığı istatistiklerle tüm herkese kanıtladı.

Fenerbahçe kariyerinin ilk maçına da - resmi - Galatasaray ile Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında çıktı. Fenerbahçe mücadeleden 64-62 ile galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu.

Obradovic geldikten sonra takımın nasıl savunma yaptığını, nasıl her topa atladığını, bu sezona kadar savruk oynadığını bildiğimiz Bo, Emir, Vidmar gibi oyuncuların nasıl sorumluluk alarak, takım oyununa katkı yaptıklarını hepimiz net şekilde gördük.

Çocuk yaşta dediğimiz oyuncuların Obradovic karşısında neler yaşadığını gördük, Obradovic'in 22-23 yaşındaki oyuncularımıza bile gerektiği an nasıl bağırdığını, yapması gerekenleri anlattığını hepimiz gördük.

Obradovic'in takım içinde beğenmediği anlar olduğunda nasıl öfkeye kapıldığını ve takım güzel savunma, güzel hücum, iyi mücadele, iyi oyun ve basket sonucunda ise nasıl havalara zıpladığını hepimiz gördük.

Kısacası ; Sezonun ilk maçında Obradovic hem takıma, hem biz taraftarlara gereken mesajları vermiş, takımın bu sezon neler yapacağının çok ufak bir fragmanını bizlere sunmuştur.

Bu sezon çok eğlenceli geçecek, çok...

4 yorum:

varol döken dedi ki...

güzel yazı olmuş ben de heyecanlandım. barcelona maçında kesin oradayız artık bu yazıdan sonra:)

ygtylmz dedi ki...

Antep maçındayız, bir sonraki maç gidelim ya da Efes maçına gidelim? Biletleri al :)

varol döken dedi ki...

barcelona diyorum efes diyor ya, buna bir çözüm bulalım, grupta tartışmaya açcam:)

varol döken dedi ki...

bu arada ben ikisine de gelemiyorum zira kaderin berbat bir cilvesi olarak o saatte antep uçağında olacakmışım:(