20 Ekim 2013 Pazar

Şampiyonluk Getiren Goller


























Emenike'nin 90+5.dakika attığı gol sonrası bir çok taraftar gibi ben de bu tarz goller şampiyonluk getirir, bu tarz goller şampiyonluk habercisidir dedim. Maçı 5-0 kazandığımız takdirde ne kadar seviniyorsak, bu son dakika gollerinde iki katı kadar seviniyoruz. Bakalım Fenerbahçe'nin son şampiyonluklarında bu tarz maçlar yaşanmış mı?

2000/2001 Sezonu
Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın 4 sene üst üste şampiyonluk serisine son verdiği sezon. Bu sezon Fenerbahçe ipi göğüslerken özellikle Gaziantepspor maçı Türk futbolunun efsane maçları arasına girmiştir. İlk yarı 0-3 biten maçı Fenerbahçe 4-3 alırken belki de o gol şampiyonluğu getiren maç olarak milyonlarca Fenerbahçe taraftarının aklındadır.


2003/2004 Sezonu

Cezamız sebebiyle İzmir'de oynadığımız Gençlerbirliği maçı, 7.hafta. Mücadele 0-0 giderken Serhat Akın 82.dk sahneye çıkmış ve Fenerbahçe'yi 1-0'lık galibiyete taşımıştı. 23.hafta ise Kadıköy'de Galatasaray ile oynuyorduk, maç tam 1-1 mi bitecek denilirken Mehmet Yozgatlı 85.dk kayarak topu ağlara göndermiş ve Fenerbahçe hem derbi galibiyeti, hem de şampiyonluk yolunda unutulmayacak bir maça imza atmıştı.

2004/2005 Sezonu

Çok şey anlatmaya gerek yok, Luciano'nun unutumadığınız maçı sorulduğunda binlerce Fenerbahçe taraftarı Sakaryaspor ve son dakika kornerden gelen topa vurduğu kafayı söyler. Fenerbahçe o mücadeleyi son saniyede atılan golle kazanmış ve şampiyonluğu orada almıştır. Yine aynı sezon Ankara'da oynanan Gençlerbirliği maçı. Fenerbahçe son 4 dakikaya 1-0 geride girmişti ama Melih Şendil'in de ekran başında dediği gibi '' Dakikayı değiştiren adam '' Alex sahneye çıkmış ve 86.dk ve 90.dk attığı gollerle takımı galibiyete taşımıştı. Gençlerbirliği ile oynanan sezonun 2.yarı maçında ise yine Alex sahneye çıkmış, takımının Gençlerbirliği maçında 3 golünü atmıştı. Attığı son golün dakikası ; 88.

2010/2011 Sezonu

Son şampiyonluğumuzu aldığımız sezon. O sezon yine unutulmayan maçlar var. Bunlardan ilki yine kaptan Alex'in sahneye çıktığı ve Arena'da müthiş bir kafa golü ile beraber 87.dk takımını galibiyete taşımasaydı. Bir diğer unutulmaz maç Andre Santos'un Kadıköy'de son dakika gol attığı maç. Mücadele boyunca Gaziantep sert futbolunu oynamış, zaman çalmıştı, hakemin yanlış kararları da eklenince tribündeki 50 bini aşkın taraftar iyice gerilmiş, son dakika gelen golle kendinden geçmişti. O sezonun unutulmaz diğer maçı ise Bucaspor deplasmanı, İzmir'de binlerce Fenerbahçe taraftarının önünde oynanan maçta Fenerbahçe 3-1 geriye düşmüştü. Daha sonra Alex'in iki golü ile maça denge gelmiş, Guiza sonradan oyuna girip Fenerbahçe'yi 4-3 öne geçirmiş, Andre Santos ise son dakika maçın skorunu belirlemişti. 3-5.


2013/2014 Sezonu

Şampiyonu belli değil ancak şimdiden 2 maç şampiyonluk - gelirse - getiren goller kategorisine aday olmuş durumda. 4.hafta deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-2 yenerken Webo son dakika golü ile 3 puanı kazandırmıştı. 8.hafta ise Emenike Kayseri Erciyesspor maçında 90+5'de golü atmış 3 puanı aldırdı. Edit: Fenerbahçe Bursaspor karşısında 2-1 öndeyken 90.dakika gol yedi, 2-2 oldu ancak Fenerbahçe yine 90+4'de Egemen ile golü attı ve 3-2 kazandı.

Şimdilik durum böyle, Fenerbahçe'nin 2000 yılı sonrası aldığı şampiyonlukların genelinde son dakika goller, geriden gelerek kazanılan maçlar ön plana çıkmıştı. Bu sezon da tam şampiyonluk yaşanan o sezonlar gibi başladı. Sezon sonunda şampiyon olursak Emenike ve Webo unutulmaz. Şimdilik...

1 yorum:

varol döken dedi ki...

son dakikada kazanmak çok heyecanlı ama çok güzel ya, kazanamazsan kötü, kaybedersen bok gibi (bknz. geçen seneki beşiktaş maçı:(