10 Mayıs 2010 Pazartesi

Maç Günlüğüm # 41



- 41 numaralı maç günlüğü yaşadığım kentin takımı olan Kocaelispor'un Bank Asya 1.ligindeki son maçı olsun dedim.

Kocaelispor-Çaykur Rizespor maçı için saat 13:00'da yollara düştük. 2 Fenerbahçeli arkadaşımla beraber.

- Saat 13:30'da stadın yanına olduğumuzda etrafta sadece Rizeliler vardı. Daha sonra kalabalık yavaş yavaş artmaya başladı. Bilet almaya gittiğimizde ilginç birşeyle karşılaştık. Kale arkası bilet fiyatları 25 Tl, Maraton tribünü bilet fiyatları 5 Tl. Gerçekten şaşırmıştık. Direk 3 tane maraton tribünü bileti aldık. 

- Saat 14:00 gibi sıraya girdik ve içeri girmek için bekliyorduk. Ancak zaman geçiyordu ve sırada yığılma oluyordu ancak kapılar açılmıyordu. Herhangi bir mantıklı açıklaması olamaz. Saat 14:30'a kadar açılmadı. En sonunda saat 14:30'da kapılar açıldı. Açıldı diyorum çünkü komple açtılar. Biletlere bakmadan herkes içeri girdi.Bilet alanlarda sadece kulübe katkı yaptılar yani.

- Stada girdiğimizde ise tribün önlerinde 1 tane bile polis olmadığını gördük. Bu arada Maraton tribüne giren Rizeliler ellerini kollarını sallayarak sahanın içinden - futbolcuların ısındığı sırada - kendi tribünlerine hareket ettiler. Tabi bizde maratonda durmayalım Numaralıya geçelim dedik. Bu arada Hodrimeydan tribünü bu olaylara tezahuratlar yaparak tepkisini koyuyordu. Gerçekten ilginç şeyler oluyordu. Sahanın içi bir anda Rizeli taraftarlar ile dolmuştu. Daha sonra biz Numaralı'da yerlerimizi alıp maç saatini beklemeye devam ederken yanımıza rizeliler gelmeye devam ediyordu. Sahanın içinden geliyorlar. Bir anda Numaralı'da bulunan Kocaelispor taraftarları ile Rizeli taraftarlar arasında gerginlik çıktı ama polislerin araya girmesiyle beraber bu gerginlik sona erdi. Rizeli taraftarları polisler Numaralı'dan alıp kendi misafir tribünlerine götürmeye karar verdiler. Gerçekten ilginç şeyler. Ayrıca ne olursa olsun ligde düşmüş olsun, iddaasız maç olsun neden tribünlerin önünde güvenlik görevlisi yok anlamak mümkün değil.

- Saat 15:00 olmuş ve artık maç başlamıştı. Mücadele'yi Rizespor 3-1 kazandı ve ligde kalmayı garantiledi.

- Tribünler ise her zaman ki Kocaelispor tribünleri sürekli küfür eden, arada sağlam tezahurat yapan, 2 dk önce takıma tezahurat yapıp gol yedikten sonra '' En büyük taraftar, futbolcular sahtekar '' , '' formayı çıkarın çıplak oynayın ''şeklinde tezahurat yapan bir topluluktu. Takıma destek verseler, bilinçli destekleseler, sürekli küfür etmekten vazgeçseler etkili bir tribün olur. Ayrıca Kocaeli belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na müthiş bir tepki vardı ama kendisi maçta değildi. 

- Rize gollerinden sonra protokolde ayağa fırlamayan kimse yoktu. Bütün protokol rizeliydi. Kocaelispor tribünleri de buna oldukça tepki gösterdi. Hatta bunu abartıp bir ara protokol tribününe yabancı madde yağdırdılar.

- Ve Kocaelispor'u Bank Asya 1.lig'de son kez seyredip veda ettik. Bundan sonra 2.lig'de mücadele edecekler. Ama eğer bu şekilde devam ederse Kocaeli efsanesi bir daha değil süper lig bank asya 1.ligi bile göremez.

- Pazar günü Fenerbahçe-Trabzonspor maçı günlüğü ile beraber yine burdayım.

- Herkese hayatta başarılar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Küme düşmesi garantileşmiş bi takımın taraftarından ne bekleniyor.3 yıldır kocaeli tribünündeyim bir kere çok mutlu olup çıkamadık şu statdan...Bide Pazar günü Fenerbahçe Şampiyon olursa çarşıdaki kutlamalarda vukuat çıkmaz inş.