21 Mayıs 2010 Cuma

Fm 2010 Kariyerim / Fenerbahçe


Football Manager 2010 oyununu uzun süredir oynamıyordum. Ancak havaların ısınması, futbol sezonlarının bitmesi ile can sıkıntısını ortadan kaldıracak en önemli araç Fm 2010 ! Ve tabikide yeni oyuna başlarsak alacağımız takım bellidir. Fenerbahçe ! Fm oynarken ilk sezon transfer yapmayı pek sevmiyorum. İlk sezon oyunda şu an gerçek hayatta olan kadrodan yararlanmak daha güzel oluyor gibime geliyor. Ve yine öyle yaptım. Sadece Cristaldo ve Weiss'i aldım. Guiza ve Kazım'ı ise gönderdim. Sezona 6 hazırlık maçında aldığım 6 galibiyet ile başlarken bu maçlarda toplam 23 gol attım. Daha sonra Beşiktaş ile oynadığım Süper Kupa maçını ise 1-0 kazanarak sezon öncesi büyük bir moral kazandım. Sezon ise kötü başladı. Diyarbakırspor deplasmanı, Beşiktaş ev, Galatasaray deplasmanı ve Trabzonspor ev fikstürü ile başladım. Bu 4 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet aldım. Daha sonra ise toparlandım. Ligde başarıyla giderken Avrupa Ligi'nde ise gruplara kaldım. Gruplarda ise başarılı bir performans sergiledim ve bir üst tura çıktım. Üst turda ise Valencia ile eşleştim ve 2 maçta da yenildim. Elendim. 



Ligin ilk yarısını 3.sırada bitirdim ve 2.yarıya daha bir hızla girme hedefi koydum. Beklenen olmadı. İlk yarı olduğu gibi 2.yarı ilk 4 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldım. ve 21.hafta sonunda Lider Galatasaray'ın 11 puan gerisine düştüm. Daha sonra ise toparlandım. Üst üste 8 maç kazandım. Galatasaray'ın sadece 1 puan gerisine geldim. Ve ne olduysa son 4 hafta oldu. Kayserispor ile 1-1 berabere kaldım. Bu hafta ben berabere kalırken Galatasaray'da berabere kaldı ! Daha sonra Ankaragücü'nü deplasmanda 3-1 yendim. Daha sonra ki hafta ise en kötü haftaydı. Evimde İstanbul B.Ş.B.Spor ile oynarken Galatasaray deplasmanda Eskişehirspor ile oynuyordu. Beklenen olmadı ! Evimde İstanbul B.Ş.B.Spor'a 1-0 yenildim aynı anda Galatasaray'da deplasmanda Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı. Şanssızlık ! Son hafta ise bir mucize bekledim. Ama olmadı. Ben Manisaspor'u deplasmanda 2-0 yenerken, Galatasaray'da kendi sahasında Ankaraspor'u 5-0 yendi ve şampiyon oldu. 34 maçta 23 galibiyet 7 beraberlik ve 4 yenilgi aldım. 63 gol atarken sadece 19 gol yedim. Galatasaray ise sadece 10 gol yedi ! Türkiye Kupası'nda ise kötü performans sürdü. Beşiktaş'a yarı final'de elendim.


Gördüğünüz gibi sezonu sadece 1 kupa ile tamamladım. Takımımda Cristaldo müthiş bir performans gösterdi. Alex ve Özer'de iyi oynayan oyunculardı. Sezon boyunca yaşadığım sakatlık sorunu ise beni çok zorladı. Mehmet Topuz, Özer, Emre sürekli sakatlandı. Sonuç olarak oldu bitti. Seneye inşallah çok daha başarılı olacağım ve burada başarılarımı yazıyor olacağım. Neyse ben kaçtım transfer sezonu bitmeden yetişeyim...

2 yorum:

MuL€ dedi ki...

Ben 3-4 ay önce İstanbulspor'u alıp başladım 4 sezon bitirdim hatta blogda da yer verdim 1-2 kez,gel gör ki sıkıldım şimdi :)

ygtylmz dedi ki...

Bende sıkılcam büyük ihtimalle en kısa zamanda :)