29 Mayıs 2010 Cumartesi

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye'de


Olmadı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığını alamadık. Zamanında adaylığımızı açıkladıklarında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu yok diye, doğu bölgelerimizden hiçbir il yok diye tepki gösteren birçok kişi vardı. Bende onlardandım. Neden böyle birşey oldu bilmiyorduk. Ama gün geçtikte neye tepki gösterdiğimizi anladık. Bu Türkiye adına düzenlenecek bir organizasyon olacaktı ve Galatasaray stadı, Beşiktaş stadı, Bursaspor stadı, Ankara stadı'nın organizasyon içinde yer alması farketmezdi. Farketmemeliydi. Bu organizasyonu isteyen milyonlarca insandan biri de ben oldum. Almalıydık. Daha önce 1960 ve 1984 yıllarında 2 kez organizasyona ev sahipliği yapan Fransa ile 1968 ve 1980 tarihlerinde ev sahipliği yapan İtalya ile yarışıyorduk. İlk turda İtalya 23 puan, Fransa 43 puan ve biz 38 puan almıştık. 2.tur hakkı elde etmiştik. 13 kişi oy kullandı ve burada maalesef 7'ye 6 kaybettik ve hayallerimiz sona erdi. Daha önce 2 kez ev sahipliği yapan ülkeye neden bir daha ev sahipliği hakkı verilir anlam veremiyorum! Projelerimiz vardı, stadyumlar yapacaktık, yollar yapacaktık, havaalanları yapacaktık, oteller yapacaktık ve Tüm Avrupa'ya ev sahipliği yapacaktık. Olmadı ama başlıkta yazdığım gibi yeter ki bu projeler gerçekleşsin 2020 % 100 Türkiye'de yapılacak. Buna adım gibi eminim. Platini'ye sallayanlar'ı da anlamıyorum. Bence adam tarafsız olmak zorunda değil. Aynı şartlarda bizden biri olsa ve eğer organizasyonu biz alamazsak adamı bir daha ülkeye sokmazdık herhalde. Düşünerek eleştirelim!

4 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

2020 ...

30 yaşında olucam bi anda yaşlandığımı hissettim hiçte iyi bi duygu değilmiş :)

doktor dedi ki...

30 yaşına geldiğinde öyle düşünmezsin ;)

Erman Tüneri dedi ki...

Aday olan ülkelerin lobisi güçlüyse
2020 de halay olur demedi demeyin lobi işi bu oy veren israil ile kıbrıslı elamanların yerine bize sıcak bakan adamlar gelirse sansımız artar belki..

Burak Eken dedi ki...

Sağduyunuzdan ötürü sizi tebrik ederim. Birçok kişi, kendi takımının stadı, kendi şehri aday gösterilmedi diye turnuvaya karşı çıkıyordu. Bence bunun vatan hainliğinden farkı yok. Neyse ki siz bu hatanızdan dönmüşsünüz.

Yazık oldu gerçekten. Fazla söyleyecek bir şey yok. Ev sahipliğini alsaydık, turnuva sırasında 24 yaşında olacaktım. Ama bugün olanlardan sonra anladım ki; biz bir turnuavaya ev sahipliği yapacağımız zaman, ben en iyi ihtimalle torun torba sahibi olurum.