16 Kasım 2008 Pazar

Fenerbahçe 2 Ankaraspor 0



Mücadeleden önce acaba Galatasaray maçı sadece bir istisna mı diyorduk ? Veya o müsabakadan sonra takımımızda herşey eskiye mi dönecekti . Rakip lig 2.si Ankaraspor ve 11 maçtır yenilmiyor . Ancak biz Fenerbahçeydik . Son 5 maçını kazanmıştı çünkü Fenerbahçe ile oynanamıştı . Mücadele saygu duruşu ve ardından hakemin başlangıç düdüğü ile beraber başladı . Ve ilk önce tribünlerden yükselen '' İnleyen Nağmeler Ruhumu Sardı ... '' tezahuratına şaşırmıştım . Neden böyle birşey acaba 2 hafta sonra Beşiktaş maçı için oyuncuları ve taraftarları havaya sokmak için miydi ? Yoksa beşiktaşın sürekli her maçta bize küfür etmesine karşı yapılan bir karşı hareket miydi ? Vardır bi bildikleri diyerek maça geçiyorum . Mücadele durgun bir havada başladı . 2 takımda kontrollü oynuyordu . 8.dk Ankarasporun penaltısı verilse maçın şeklide değişik olabilirdi . Karşılaşmanın 32.dksında kazanılan faulu ( ki kesinlikle faulle alakası yok ) mükemmel bir organizasyon ile Deivid'in asisti ve Roberto Carlosun 118 km hızla attığı şut ve 1-0 öne geçerek sonuçlandırmıştık . İlk yarı bu şekil sona erdi . 2.yarı 52.dk Roberto Carlosun 106 km hızla vurduğu frikik ve önce sağ sonra sol direkten döndü , ancak Lugano 1 hafta öne yaptığı gibi yine doğru yerdeydi ve topu ağlarla buluşturdu . O an skor 2-0 oldu ve maç bitti . Ankaraspor zaten bu karşılaşmada ceza sahasına bile zar zor girdi . Fenerbahçe mücadele olarak yine iyiydi . Ancak pozisyon üretmekte zorlanıyoruz ( Alex'in yokluğunda ) . Son 3 maç 2 galibiyet 1 beraberlik almıştık . 6 gol atıp sadece 1 gol yemiştik . Buda bizim ne kadar iyi savunma yaptığımızı gösteriyordu . Ama genel olarak gol yollarında etkili olmamız lazım . Önümüzdeki hafta Alex gelicek ve hoca kimi kesicek takımdan . Deivid , Alex , Guiza veya Semih 3lüsü sahada olursa bence bu mücadeleden fazla birşey kaybetmeyiz ve bana göre gol yollarında ise çok daha etkili oluruz . Ancak bunun yanında Aragones bizim ve tüm herkesin düşündüğünü yapıp Semih veya Guizadan birini kenara alır mı ? Bence almaz . Önümüzde 3 tane önemli karşılaşma var ; Cumartesi Ankaragücü deplasmanı , Salı Porto ile Kadıköyde , ondan sonraki cumartesi ise Kadıköyde Beşiktaş ile oynuyoruz . Bu 3 maçıda alırsak ondan sonra bizi kimse tutamaz . Sonuç olarak önemli bir galibiyet aldık ve puanımızı 19 yaptık lider Trabzon ile aramızda 7 puan fark devam ediyor .

Maçtan Öne Çıkanlar

- Josico ( Daha 2 hafta önce gitsin derhal denilen adam takımın yıldız adaylarından biri oldu . Böyle devam eder inşallah )
- Roberto Carlos ( Son 2 maçtır mükemmel oynuyor , herhalde Carlos olduğu aklına geldi ve ben ne yapıyorum dedi kendi kendine ve gerçek Carlosu bizlere izlettiriyor )
- Lugano ( yine golünü attı , defansta da işini yerine getirdi . Tek sorun sarı kartlar ! )

Hiç yorum yok: