26 Kasım 2008 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 5.1



Şampiyonlar Liginde dün gece 8 maç oynandı . E grubu ile başlıyoruz . E grubunda Villarreal - Manchester United maçı gerçekten bana göre gecenin maçıydı . Gerek mücadelesi , gerek direktön dönen topları , gerek sarı ve kırmızı kartları ile . Manchster United tek kale oynamış abartmıyorum bariz tek kale . Villarrealin şutu yok . Ancak fotoğraftaki pozisyonda dahil hiçbiri gol olmadı ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi . Ancak keşke her maç böyle mücadeleyle oynansada gol olmasa . Grubun diğer maçında ise Aalborg Celtici 1-0 geriden gelip yenerek Uefa Kupasında katılmayı garantiledi . Celtic ise Evine döndü . Bu maç aslında Celtic yeteri kadar gol pozisyonuna girmiş ancak bir türlü olmamış . Sonuç olarak Aalborg sürprize imza atarak grubu 3.sırada tamamladı . Son maçlar tamamen formalite oldu .



F Grubunda ise Favoriler üst tura çıktı . Zaten Lyon'un Şampiyonlar Liginde oynadığı ve üst tura çıkmadığı bir sezon yoktur galiba . Bayer Münih evinde Steaua karşısında 3-0 net skor aldı . Bu maçta tek kale şeklinde oynanmış . Klose 2 , Toni 1 tane atmış . Ribery yine inanılmaz oynamış 2 asisti var yine . Gerçekten siyah krampon , mavi krampon hatta pembe krampon farketmiyor . Mükemmel oyunu sürüyor . Grubun diğer maçında ise Fiorentina - Lyon ile karşılaştı . Gerçekten Manchester maçını aratmayan bir maçtı . Mükemmel bir mücadele vardı . İnanılmaz gol pozisyonları . Direkten dönen toplar . Sonuç olarak Makoun ve Benzema ile İtalya deplasmanından galibiyetle ayrıldı . Bu maçı izleyen aslında Juninho karşısında ne diyeceğini şaşırmıştır . Gerek pasları , gerek frikikleri ile gerçekten büyüledi . En azından beni büyeledi . Bariz 3-4 tane frikiği var ki 2 tanesi çataldan dönmüş , diğerlerini kaleci kurtardı . Ben Futbolu takip ettiğimden beri ondan daha iyisini görmedim gerçekten . Frikik = Juninho . Son maçlarda ise Steaua evinde Fiorentinayı ağırlıyacak . Kazan Uefa kupasına gidecek . Diğer maç sadece Lideri belirliyecek .



Aslında bu gruba yorum yapasım gelmiyor . Malum Fenerbahçemizin grubu . Ancak Arsenale buradan teşekkür ediyoruz . Bendtner olmasa Fenerbahçemizin şu an Avrupa defteri kapanacaktı . Bu durumda devam ediyor . Son maçlarda grupta Kiev deplasmanına gidiyor Fenerbahçe . Bana göre kazanma şansı yok denecek kadar az . Karda kışta özellikle brezilyalı oyuncular nasıl oynayacaklar bilemiyorum . Kazanırsak Uefa kupasında devam . Diğer maçta ise Arsenal Porto deplasmanına gidecek . Arsenalin yaş ortalaması bana göre 20'yi geçmez .



H grubunda ise golsüz ancak mücadele olarak harika olan bir maç oynandı . Rusyada hava sıcaklığı herhalde maç saatinde - derecelerdeydi . Maç müthiş kareografiler ile başladı . Tribünlerde gerçekten güzel görüntüler vardı . Mücadeleye gelirsek her iki takımda ilk dakikadan itibaren golü düşündü . Ancak juventus direkleri geçemedi . Zenit ise şanssızdı diyebiliriz . Sonuç olarak golsüz olmasına rağmen oldukça güzel bir mücadele oldu . Bu arada Zenit tribünlerinin özellikle 2.yarıda yaptıkları Zenit gol gol gol Zenit gol gol gol tezahuratı gerçekten tvye çok net ve güzel geldi . Grubun diğer maçında ise Real Madrid deplasmanda Bateyi Raulun attığı golle 1-0 yendi . Raul Şampiyonlar Liginde 62.golünü attı . Bu sonuçla Real Madrid üst tura çıkmayı başardı . Son maçlarda ise Real Madrid evinde Zeniti ağırlayacak . Juventus ise evinde Bateyi ağırlayacak . Juventus liderlik konusunda biraz daha avantajlı görünüyor.

Hiç yorum yok: