27 Kasım 2008 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 5.2


Şampiyonlar liginde A,B,C ve D gruplarında ki 8 maçta oynandı . Toplam 8 maçta 27 gol atıldı . A grubu ile başlıyalım . A grubunda Bordeaux - Chelsea maçında Bordeaux tek kale oynadı . Chelsea kaleye nerdeyse ilk şutunda Anelka ile golü buldu . Drogba formasını giyiyordu oyuna girmek için Anelka o sırada golünü attı . Herhalde dedi sakata gelmeyelim golümü atayım . Ancak maçın hakkı kesinlikle 2 değildi . En azından berabere bitmesi lazımdı . Ve bir korner organizasyonda Diarra ile golü buldu Bordeaux . Lampard 86'da kırmızı karttan oyun dışında kaldı . Roma deplasmanda Cluj karşısında çok üstün bir oyun oynadı diyemeyiz tabikide ancak 3-1 gibi net bir skorla galip gelmeyi başardı . Tottinin golü görülmeye değer . Grupta son maçlarda Chelsea ve Roma evlerinde galip gelerek bir üst tura çıkarlar . Bordeaux ise Uefa kupasından yoluna devam eder .



B grubunda ise İnter- Panathinaikos maçı vardı . Mücadeleye aslında İnter çok iyi başladı . Ancak gol bir türlü gelmedi . Direkten dönen toplar var . Ancak golü bir türlü atamadı . Buna karşısın Panathinaikos ise 67.dkda bir korner organizasyonunda Sarriegi ile golü buldu ve deplasmandan 1-0 galip ayrıldı . Bu maçta dikkat çekenlerin başında Figo geldi bana göre . Sahada Figoyu izlemek ayrı bir zevk . Gerçekten beyniyle oynanan futbolcuları severim . Türkiyeden Yusuf gibi . Diğer bir göze çarpan bilgi ise Kale arkası tribününün alt katının tamamen Yunan taraftarlarla dolu olması . Gerçekten maç boyunca mükemmel tezahuratlarla desteklediler takımlarını . Grubun diğer maçında ise Kale arkasında tribünü olmayan Famagusta ile Werder Bremen karşı karşıya geldi . Oldukça pozisyonlu bir maç oldu . 2-0 öne geçti Famagusta gerçekten tribünlerde yedek klübesinde sahada inanılmaz bir sevinç vardı . Ancak Werder önce penaltından Diego ile ardından Almeida ile beraberliği sağladı ve maç 2-2 bitti . Beraberlik sağlandıktan sonra önce Werder sonra Famagusta 2 tane kaleciye karşıya gol kaçırdı ki gerçekten atmayanı sınır dışı ederler cinsten . Grupta son maçlarda İnter Werder deplasmanına gidiyorken , Famagusta Panathinaikos deplasmanına çıkacak . İnter ve Panathinaikos Şampiyonlar liginde yoluna devam ederken , Werder Uefa kupasında yoluna devam eder .



C grubunda ise gol yağmuru vardı . 2 karşılaşmada toplam 12 gol vardı . Tabi Barcelona varsa o grupta gol sayısınada şaşırmamak lazım . Deplasmanda 5 tane attılar 2.kez . ( Baselden sonra ) Messi 45 dk yetti . Attığı gol var ki alves hemen kullandı frikiği ve Messi fotoğraftaki pozisyonda vurdu ve golü attı . Yediği goller ise Barcelonanın ilki kaleci ikincisi defans hatası . Sonuç olarak Barcelona zaten Finale çıkması beklenen takımlardan birisi . Diğer maçta ise Shakhtar adeta ezmiş Baseli . Kaleye şutu yok diyebiliriz Basel için . Jadsonun performansı özellikle etkileyiciydi 3 gol 1 asist . Gecenin futbolcusu kesinlikle Jadsondur . Grupta son maçlar öncesi herşey bitti . Barcelona ve Lizbon Şampiyonlar liginde üst tura devam ediyorlar . Shakhtar ise Uefa kupasında yoluna devam ediyor .


D Grubunda ise Seyircisiz tatsız tuzsun bir maç vardı . Şampiyonlar Ligide olsa seyircisiz maç hiç çekilmiyor . Sonuçta Gol var , pozisyonlar var . Ancak seyirci yoksa maçta olmamalı bence . Grubun diğer maçında ise Liverpool Marsilya ile oynadı . Gayet çekişmeli , mücadeleci bir maç olmuş . Gerrard kafa golüyle maçı bitirmiş . Ancak Gerrard kesinlikle kafayla gol atmamalı bence . Ayakları var ne güzel . Grupta son maçlar öncesi Liverpool ve Madrid Şampiyonlar liginde üst tura gitmeyi garantiledi . Ancak Uefa şansı son maça taşındı . Psv Evinde Liverpool ile oynuyor . Marsilya ise evinde Atl Madrid ile oynuyor . Yenen Uefa kupasına gidecek Psv mi ? Marsilya mı ? Bekleyip göreceğiz .

Hiç yorum yok: