20 Ekim 2008 Pazartesi

Avrupadan Futbol Sevdam # 5



Avrupada bu hafta desteklediğim takımlar 3 galibiyet 1 beraberlik aldı .



Almanyada Werder Bremen Dortmund ile 3-3 berabere kalırken özellikle maçın son 1 dksı nefesleri kesti . Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçerken gol olmadı . 2.yarı Frei ile 1-0 öne geçti dortmund bu golden 9 dk sonra Baumann beraberliği sağladı . 73 te Hummels şans yardımıyla attığı gol sonucunda durumu 1-2'ye getirdi . Bu golden sonra Werder Bremen çok etkili ataklar geliştirdi ancak kaleci ve direkleri geçemedi . Ve 88.dk inanılmaz bir kaleci hatası sonucu Pizarro durumu 2-2'ye getirdi . İşte bu dkdan sonra başladı asıl güzellikler . 90:09'da gol oldu Pizarro kaleciyide geçip golü attı . Ve Werder tribünler galibiyeti kutlarken , 91:40 ta Bu sefer diğer kalecinin hatasında Zidan topu boş kaleye gönderdi ve maçın sonucu belirledi . Bu sıonuçla Werder Bremen 12 puanla 10.sıraya geriledi .


İspanyada ise Barcelona kazanmaya devam ediyor . Ligde üst üste 5.galibiyeti aldı . Etoo gol atmaya devam ediyor hemde ne gol . Henry'nin pası ve Etoo'nun kontrol ve vuruşu tam 1.sınıf golcü işi . Ligde gol krallığında David Villanın ardından 2.sırada . Maçta öne çıkan ilginç olay ise Barcelona bu sezon ilk defa gol yemeden bir maçı tamamladı . Valdes herhalde yanlışlıkla kurtardı topları . Barcelona bu şekilde gol de yemezse yani şampiyonlukta en önemli aday konumuna geçer . Ama Valdesle bu şekil gol yemeden maç tamamlamak çok zor . Yapar yine sakarlıklar . Barcelona bu sonuçla 16 puanla 4.sıradaki yerini korumayı başardı .


İtalyada ise Milan Ronaldinho ile galibiyete ulaştı . 2 gol atan Ronaldinho maça damgasını vurdu . Mialn 13 puanla lider İnterin 3 puan gerisinde 6.sırada yer aldı . Ronaldinho 1 tanesi penaltıdan 2 tane gol attı . Ancak bunun yanında Kaka girene kadar Ronaldinho iyi oynamasada Kaka oyuna girdikten sonra iyice kendine geldi ve 2 golle galibiyeti getiren isim oldu .

Mikel rises highest

İngilterede ise Chelsea fırtınası bitmek tükenmek bilmiyor . Bu haftada Middlesbrough deplasmanından 5 golle ayrılmasını bildi . Bu sezon şu ana kadar hiçbir maçta yenilgi yüzü görmedi . Hazırlık , Şampiyonlar ligi , Lig maçları dahil toplam sadece 4 gol yedi . Gerçekten bu bile Chelseanin nasıl bir takım olduğunu gösteriyor . Ayrıca Defansın yanında şu ana kadar resmi maçlarda atılan 27 gol ise Ofans gücününde ne kadar iyi olduğunu gösteriyor . Bu gidişle Chelsea bu sezon yenilgi yüzü görmez . Ve Tüm kupaların en güçlü adayı Chelsea'dir bana göre . Ligde 20 puanla Liverpool ile birlikte ilk sırayı patlaşıyorlar .

Hiç yorum yok: