11 Mart 2024 Pazartesi

Fenerbahçe 4 Siltaş Yapı Pendikspor 1


Fenerbahçe Süper Lig 29.hafta maçında sahasında Pendikspor'u 4-1 yendi. Kısa kısa notlarla maçı yazayım.

Öncelikle ülkede her şey pahalı olduğu gibi maç biletleri de pahalı. En ucuz biletin 700 TL olması bana göre kabul edilebilir bir şey değil. Ayrıca deplasman tribünü bilet fiyatlarının neden olduğu anlamsız şekilde birden 910 TL'ye çıktığını da anlamış değilim. Eskiden taraftar grupları buna sesini çıkarır pankartlarla protesto ederdi ancak şimdi herkes yönetimler tarafından alınan tüm kararları sorgusuz şekilde kabul ediyor. Ülke muhalefet etme gücünü kaybetti. İnsanların fiyat algısı değişti. Neyin pahalı, neyin ucuz, neyin normal olduğunu anlayamaz duruma geldi.

Maçın hakeminin Fenerbahçe'yi bitirmek için bu maça verildiğini düşünmüyorum. Hakemler her maç kötü, her maç skandal kararlara imza atıyor. Bu ülke futbolunda düzeleceklerini düşünmüyorum.

Bir hakem bu kadar çok düdük çalmamalı, bir takım bu kadar çok yerde yatmamalı, oyuncular bu kadar çok hakemle oynamamalı. Eğer gerçekten bir şeyleri değiştirmek istiyorsak kendimizi değiştirmek zorundayız. Henüz 20.saniye verilen bir faul kararına 3-5 futbolcu gidip itiraz etmemeli. Herkes kendini düşünüyor, kimse ''biz nerede hata yapıyoruz?'' demiyor.

Fenerbahçe 0-1'den 4-1 kazandı. Oyunu bu kadar çirkinleştiren bir takım karşısında kazanmamız elbette daha çok mutlu etti. Mert Hakan'ın nefis golü, Batshuayi'nin o dakika gayet soğukkanlı şekilde kullandığı penaltı golü, Ferdi'nin hazırlanış bakımından şahane golü ve İrfan'ın bir klasik haline gelen ceza sahası dışı golü. 

Hakem kararları, seyirci baskısı, oyunun soğuması gibi sebepler üst üste eklenince Fenerbahçe'nin futbolu düşüyor. İsmail Kartal bunu biraz daha kontrol altında tutmalı. Bu maçta bir şekilde kazandık ve lig yarışına devam ediyoruz ancak ya kazanamazsak?

Tribünler yaşanan gerginlikten dolayı hep sıradan hale geliyor. Tribün takımı değil, takım tribünü maça çekiyor. Artık tribünlerin istediğim gibi olacağına inanmıyorum.

Hafta içi Perşembe günü 20:45'te Union Saint-Gilloise maçının rövanşı var. 0-3'ün avantajını kullanıp çok zorlanmadan çeyrek finale çıkmalıyız.

Pazar günü 19:00'da ise sezonun final maçlarından birisi var. Trabzonspor deplasmanına gidiyoruz. Doğal olarak Trabzonspor bizim şampiyon olmamamız için canla başla mücadele edecek. Bu çok normal. Sakin kalıp, tahriklere kapılmadan kazanarak dönersek yarışı son maça kadar taşırız. Aksi sonuçta lig yarışı büyük yara alır.

Sıkıcı ve kaos dolu ülke futbolunda sadece saha içi rekabete konsantre olmayı ve böyle yaşamayı seviyorum.

Hiç yorum yok: