27 Mart 2024 Çarşamba

Oylar Türkiye İşçi Partisi'ne


Pazar günü Türkiye bir kez daha seçime gidiyor. Bir kez daha oy kullanacağız ve verdiğimiz oylarla bir şeyleri değiştirebileceğimizi hayal edip buna göre adım atacağız. Elbette bu ülkede uzun bir süredir hayalini kurduklarımıza oy vererek ulaşma ihtimalimizi görmüyor ancak yine de çalışmaya, sokakta olmaya devam ediyoruz. 1 Nisan sabahında da devam edeceğiz. Sokakta olacağız, fabrikalarda olacağız, grevlerde olacağız, limanlarda olacağız. Nerede bir haksızlık görürsek karşısında olacağız. Türkiye İşçi Partisi'nde siyaset yapıyor olmamın nedenlerinden birisi de bu. Herhangi bir seçim sonucu bizim yolumuzu değiştirmiyor.

Kocaeli'de parti olarak ilk kez seçime giriyoruz, ilk kez kendimize oy vereceğiz. Kocaeli Büyükşehir, İzmit, Gölcük ve Çayırova'da belediye başkan adaylarımız ve tüm ilçelerde meclis üyesi adaylarımızla beraber pusulalarda logomuz ve adımızla yer alıyoruz.

Fotoğrafta en yakından gördüğünüz kişi Mahmut Hakan Koçak. Kendisi Türkiye İşçi Partisi'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı. 1970 doğumlu. Hayatı boyunca çeşitli sendikalarda eğitim, örgütlenme, koordinatörlük ve editörlük görevlerinde bulundu. 2016 yılında ''Bu suça ortak olmayacağız'' başlıklı bildiriye imza attığı için KHK ile Öğretim Görevlisi olarak çalıştığı Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edildi. Yıllarca işçi hareketleri konusunda yazılar yazdı, kitaplar çıkardı, çalışmalarda yer aldı. Adaylığı açıklandığı ilk günden beri Hakan hocayı parti önlüğü ile beraber sokakta görüyoruz. Diğer parti adaylarının aksine kendisi insanlarla temas etti, iletişim kurdu. Gündüz bildiri dağıttı, gece afiş astı. Nasıl bir parti olduğumuzu belediye başkan adayımızın tutumundan bile anlayabilirsiniz.

Fotoğrafın en arkasında duran  ve stanta tutunan ise İzmit Belediyesi başkan adayımız Çiğdem Kandemir. Kendisi 1981 İzmit doğumlu. Kocaeli'de eğitim hayatını tamamladıktan sonra çeşitli fabrikalarda kalite kontrol departmanlarında çalıştı. Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde 5 yıl boyunca Mali Sorumlu olarak çalıştı. Hakan hoca için söylediklerimi Çiğdem abla için de söyleyebilirim. Sabahtan akşama kadar tüm çalışmaların içinde yer alıp, partimiz için elinden geleni yaptı.

Elbette bu sayfada benim görüşüm objektif değerlendirilmeyebilir ama keşke Hakan hoca ve Çiğdem ablayı Belediye Başkanı olarak görme ve yapacakları olağanüstü işleri hep beraber takip ediyor olma şansını yakalasak.

Fotoğrafta ortada gözüken iki kişi de partimizin tüm çalışmalarında yer alan, kendi özel hayatlarından vazgeçen, hiçbir menfaat beklemeden parti için çalışan Yağmur ve Sinem. Partimizin onlarca çalışkan üyelerinden ikisi. Sabah parti için çalışmaya başlıyor ve akşam parti çalışmasından evlerine gidiyor. Üstelik bu günlerdir böyle devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi gücünü üyelerinden alıyor. Üyeleri bildiri dağıtıyor, üyeleri afiş asıyor, üyelerinin yaptığı bağışlarla kirası ödeniyor, afişleri hazırlanıyor, elektrik, su faturaları ödeniyor. Yani biz parti olarak tamamen çıkarsız ve tamamen gönüllü bir şekilde siyaset yapıyor ve ülkede bir şeyleri değiştirmeye çalışan insanlarız. Sizler de Pazar günü sandığa gidip sizin sesiniz olacak, sizi temsil edecek, her saat ulaşma şansınız olan insanların yer aldığı Türkiye İşçi Partisi'ne oy verip bize güç verebilirsiniz. Bu ülke Türkiye İşçi Partisi'nin meclislerde, başkanlıklarda olduğu bir düzende çok daha yaşanabilir olacak. Bir oyla çok şey değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: