23 Ekim 2018 Salı

Kar


Gayrimeşru bir ilişkinin sonucu doğan Müzeyyen Antalya'da lise son sınıf öğrencisidir. Okulda ve sokakta bir kaç arkadaşıyla beraber her türlü olaya bulaşan bir hayat yaşıyorlar. Okulda hocalara kafa tutmalar, kavgalar, sigara ve alkol kullanımları, uyuşturucu kullanımları, hırsızlık, seks... Hayatı bu şekilde ilerlerken daha önce hiç görmediği üvey kardeşi Ali gelir ve hayata onunla devam eder. Klasik liseli sahnelerinin olduğu, mahallenin serseri çocuğuyla sevgili olan, uyuşturucu kullanan bir kızdır Müzeyyen. Hazar Ergüçlü performansı ile beraber filmin yıldızı. O kadar iyi oyunculuk sergiliyor ki bir an bile ''olmamış'' demiyorsunuz. Sadece Hazar Ergüçlü performansı için bile izlenecek bir film.

Mahallenin abilerinin okul bahçesinde top oynayan çocuklara bulaşması, zorla deri ceketi bile çıkarmadan maç yapması, sert oynamaları ve sonunda bir şekilde kazanmaları da eminim bir çok kişinin çocukken mahallesinde yaşadığı bir olaydır. 

1 saat 35 dakikalık filmin yönetmeni 1990 doğumlu Emre Erdoğdu. Bu yaşta bu yetenek varsa ilerleyen zaman neler yapacağını da merakla bekliyorum. Nuri Bilge Ceylan'a selam çakmasından da hedefinin neresi olduğunu anlayabiliyoruz.

Blu Tv'den izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: