24 Ekim 2018 Çarşamba

Balık


Açıkcası bu filmi izleme sebebim adının Balık olması. Balık ve balıkçılık konusunda ne kadar ilgili olduğumu bu blogu okuyan herkes biliyor. Bu filmi de bu sebeple izlemek istedim ve konuyu da okuyunca hemen başladım. Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Kaya bir yerden sonra kızının hastalığının masraflarını karşılamak ve geçinmek için daha çok balık tutmak ister ve bunun için farklı yöntemler geliştirir. Ancak bu yöntemler sonucunda hiçbir şey Kaya'nın istediği gibi gitmez. İnsanların çaresizlikle ne gibi hatalar yaptığını, doğanın karşısında kimsenin kazanamayacağını net şekilde anlatan bir film olmuş.

Bülent İnal ve Sanem Çelik filmin başrollerinde. İkisi de oldukça iyi oyunculuk sergilemişler.

Film boyunca balık mezatlarından görüntüler var. Gerçekten çok başka bir keyiftir oralardan gidip balık almak.

Uzun süredir gitmek istediğim ancak bir türlü fırsat bulamadığım Bursa Gölyazı'yı da görmek güzeldi. Filmin tamamı Gölyazı'da çekilmiş. Geçimini balıkçılıkla sağlayan bir köy, kötü olma şansı yok.

Yönetmen Derviş Zaim'in filmiymiş. Açıkcası daha önce filmlerini çok duydum ancak ilk kez bir filmini izleme şansı yakaladım. Özellikle bu filmi izledikten sonra en çok beğenilen Derviş Zaim filmi olan Tabutta Rövaşata'yı da izlemek lazım.

Hiç yorum yok: