8 Nisan 2018 Pazar

22.495 Seyirci


Fenerbahçe-Osmanlıspor maçını tribünlerde toplam 22.495 taraftar takip etti. Fenerbahçe'nin bir Nisan ayı maçında şampiyonluk şansı devam ederken gördüğü en düşük sayılardan birisi olabilir. 

Fenerbahçe taraftarlarının % 90'ı şampiyonluğa inanmıyor. Belki daha fazlası. O yüzden de maça gitmek istemiyor. Ancak mesele sadece şampiyonluk değil. Fenerbahçe stadının boş kalmasının en büyük 2 sebebi Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman. Aziz Yıldırım konusunda artık insanlar iyice sıkılmış durumda. Yıllarca taraftarı ayrıştıran, taraftarın üzerinde gereksiz hareketler yapan, kombine iptal eden bir insanın başkanlığında olan bir Fenerbahçe'yi izlemek istemiyor.

Aykut Kocaman Fenerbahçesinden de memnun değil insanlar. Fenerbahçe taraftarları daha ateşli, daha istekli bir futbol görmek istiyor. Maç izlerken keyif almak istiyor. Böyle olmayınca da vakitlerini harcayıp stada gitmek istemiyor.

Türkiye'nin ekomomik durumunu da neden olarak söyleyebiliriz belki de. Ekonomik anlamda ülke olarak kötü durumdayız. İnsanlar her hafta maça gidecek bütçe yaratamıyorlar. Ancak bana göre bu sebepleri sayarken oldukça geride sayabileceğimiz bir madde.

Taraftarın stadın gitmesinin yanında taraftarın havasını kaybetmesinden de bahsedebiliriz. Eskiden sokakta bir çok yeni sezon forması görürdüm, Fenerium ürünleri giyen insanlar görürdüm. Artık göremiyorum. İnsanlar Fenerbahçe için para harcamıyor. İyice koptular, koparıldılar.

Kısacası Fenerbahçe taraftarı stada gitmiyor, Fenerium'a gitmiyor, Fenerbahçe için para harcamıyor. Ali Koç gelince Fenerbahçe şampiyon mu olacak her sene sorusuna hayır diyebilirim ancak defalarca söylediğim gibi Ali Koç yönetiminde bir Fenerbahçe asla 22.495 taraftar önünde maç yapmayacak. 3 Haziran sonrası bu rezaletler karşımıza çıkmayacak.

Fenerbahçe'nin geleceği açısından #çareAliKoç

Hiç yorum yok: