15 Ağustos 2016 Pazartesi

Sevilla 0 Barcelona 2


Barcelona sezonun ilk resmi maçına İspanya Süper Kupa ilk maçında çıktı ve rakip Sevilla'ydı. İlk yarısında ortada bir oyunun olduğu mücadelenin 2.yarısında Suarez ve Munir'in golleriyle beraber Barcelona 2-0 kazandı ve deplasmanda oynadığı maç sonrası kupayı kazanmayı büyük ölçüde garantiledi.

Barcelona'da Arda ilk 11'de oynadı, ilk golün asistini müthiş bir şekilde yaptı. Munir'in golünde ise Messi'nin güzel bir asisti vardı. Arda Turan için geçen maç söylediğim şeyler aynen devam ediyor. Barcelona'da düzenli oynamak için çok daha akıcı bir futbol oynamalı, tek topu iyi yapmalı, pas atması gereken an atması gerekiyor. Özellikle Barcelona'nın takım halinde karşı alana yerleştiği anlar atamadığı paslar ya da çalım atarken kaptırdığı toplar ciddi sıkıntı. Asist yapması bu maç Arda'yı kurtaran bir detaydı. Takım arkadaşları asist sonrası golü atan Suarez'e değil, Arda'ya koştu.

Sezonun ilk golü Suarez'den. Bu sezon da bir sakatlık yaşamazsa 50 golü geçer.

Alves sonrası sağ kanat oyunları ciddi şekilde azaldı. Bunu şu ana kadar net şekilde gördük. Sezon başladıktan sonra Vidal düzenli olarak oynamaya başladıktan sonra bir kez daha bakarız. Sergi Roberto iyi ama bir Alves, bir Vidal değil.

Sol kanatta ise Alba'nın acilen gelmesi lazım, orada da ciddi sıkıntı var. Resmen akmıyor.

Mascherano ve hızı.

Busquets ve insanlar tarafından beğenilmeyen futbolu. Ancak takımın vazgeçilmez oyuncusu. Barcelona için çok kritik.

Çarşamba akşamı 00:00'da rövanşı Lig Tv ekranlarından takip edebiliriz. Cumartesi günü ise Betis ile Camp Nou'da ligin ilk maçına çıkacaklar.

Hiç yorum yok: