11 Ağustos 2016 Perşembe

Barcelona 3 Sampdoria 2


Barcelona Pazar günü oynayacağı sezonun ilk resmi maçına Sampdoria ile oynanan ve efsanevi Joan Gamper adına düzenlenen kupa maçıyla hazırlandı. Barcelona bildiğimiz gibi oynuyor. Yine topa sahip olarak, yine kaliteli yıldızlarının güzel hareketleriyle, yine Messi'nin mükemmel futboluyla bu sezon da izleyenlere büyük keyif verecek. 

Fenerbahçe'den sonra oynadığı tüm maçları seyrettiğim tek takım. Barcelona'nın kupa, lig, avrupa maçları olmak üzere tüm maçlarını takip ediyorum çünkü özellikle Messi başta böylesine güzel futbol oynayan takımı kaçırmak istemiyorum. Ve yıllardır izlediğim için her geçen gün Barcelona'ya karşı biraz daha fazla sevgi beslemeye ve aidiyet beslemeye başladım. İmkanlar olsa maçlarına da giderim, kulüp üyesi de olurum.

Roma'dan gelen Lucas Digne iyi oynadı ama bence Alba'yı kesebilecek bir oyuncu değil, sağ bekte oynayan Sergi Roberto da iyi ama Alves'i unutturması mümkün değil. Zaten Vidal'i de kesemez. Arda Turan ise geçen sezondan çok daha iyi, çok daha güzel hareketler yapıyor, sahada direkt fiziğinin bile farklı olduğunu belli ediyor. Ancak o da rotasyon oyuncusu olur. Bu maç Neymar'ın yerinde oynadı, zaman zaman güzel işler yaptı ancak özellikle tek top oynayamama konusunda büyük sıkıntı çekiyor. Özellikle bu maç buna dikkat ettim. Tüm herkes tek top yaparken Arda yapamıyor bu da pozisyon alan oyuncuların boşa hamle yapmasına neden oluyor. Onun dışında geçen sezona göre çok daha hazır olduğunu bu maç bir kez daha belli etti. Diğer oyuncular zaten yerlerini koruyor. İlk 11'de çok fazla değişiklik olmaz.

Messi için artık bir şeyler söylemek ayıp ama gerçekten dünyanın en iyi futbolcusu. Bunu sahada her saniye görebiliyorsunuz. Yaptığı müthiş asist, attığı nefis frikik golü zaten net görülen detaylar ama görülmeyenlere bakarsak çok daha fazlasını söyleyebiliriz. İzlediğimiz için şanslıyız.

Barcelona Pazar günü Sevilla ile İspanya Süper Kupa ilk maçına çıkıyor. Saat 23:00'de başlayacak maçı Lig Tv canlı yayınlayacak.

Hiç yorum yok: