24 Ağustos 2016 Çarşamba

Medipol Başakşehir 1 Fenerbahçe 0


2016/2017 sezonuna daha iyi bir başlangıç yapmak isterdik ancak olmadı. Son 8 sezonda sadece 1 kez kazandığımız Başakşehir deplasmanından yine yenilgiyle dönerek sezona puansız girdik.

Mücadelenin hemen başında yediğimiz gol moralleri bozsa da oyun planımızı bozmadı. 90 dakika topa hakim olan bir Fenerbahçe izledik. Ancak Volkan Şen, Alper Potuk gibi oyuncuların formsuzluğu, sürekli top kayıpları, çalım denemelerinin sonuçsuz kalması, özellikle üretkenlik konusunda bir şeyler beklediğimiz Salih başta ortasaha oyuncularının acayip kötü maç çıkarmaları, gollük herhangi bir pas verememeleri, gol yollarındaki oyuncularımızı pozisyona sokamamaları, Hasan ve Van der Wiel'in isabetsiz ortaları, sonuçsuz bindirmeleier, Emenike'nin formsuz oluşu derken aldığımız 1-0'lık yenilgi çok normal.

Takım anlamında bu kadar vasat performansın sergilendiği maçın sizin istediğiniz şekilde bitmesi zaten çok zor bir şey. Ligin iyi takımlarından Başakşehir'i yine de Stoch, Van Persie ya da Fernandao'un pozisyonları golle sonuçlansa yenebilirdik.

Stoch oyuna girdikten sonra yine etkili oynadı. Özellikle Fernandao'ya attığı bir pas her zaman alışık olduğumuz Stoch değildi. Bu sezon daha farklı olacağını bizlere gösterdi. Ayrıca sürekli ortasahaya gelip top almak istemesi, isabetli ve uzun pasları ile beraber oyuna girdikten sonra kısa sürede etki yarattı. Bu sezon Stoch böyle devam ederse takımın etkili futbolcularından biri olur.

Van Persie çok kısa sürede forma girmeli. Fenerbahçe için Salih ile beraber en kritik futbolcu. Bu iki futbolcu Fenerbahçe'ye ciddi sınıf atlatacak. Ancak formda olurlarsa.

Yediğimiz golde Volkan Demirel'in ciddi hatası var. Sezona kötü başladı. Bir yanda maç kazandıran Muslera, bir yanda maç kaybettiren Volkan.

Sezona yenilgiyle başladık ve haftasonu evimizde Kayserispor ile oynuyoruz. Ligin ikinci maçında alınacak bir puan kaybı çok başka şeylerin yaşanmasına sebep olabilir. 

Hiç yorum yok: