13 Haziran 2015 Cumartesi

Vitor Pereira İzlenimleri


Türkiye'ye geleli 2 gün oldu. Şimdiden hocam diyebildiğim bir isim. Bunu henüz geleli çok kısa bir zaman olmasına rağmen başardı. Samimiyetine inanıyoruz. Söylediği her şey taraftarları etkileyen cümleler.

Fenerbahçe taraftarları yıllardır kendinden bu kadar emin, bu kadar hitabet gücü olan hoca görmedi. En son gelir gelmez bu kadar net ve etkili konuşan Ersun Yanal hocamın bizi Nisan'da şampiyon yaptığını düşünürsek Pereira hocamla başarı tesadüf olmayacak.

Bugün Fenerbahçe Tv'ye konuk oldu. Söylediklerinin hepsi değerli şeyler. Özellikle bazı cümlelerini ayrı ayrı değerlendirmek, not etmek ve gelecekte bakmak lazım. Başlayalım;

'' Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Buraya bunun bilincinde olarak geldim. Çok büyük taraftara sahip, çok geniş kitlelere hitap edebilen, stadında fantastik atmosferler oluşturabilen bir kulüp. ''

Fenerbahçe'yi gayet iyi tanıyor. Belli bizi iyi araştırmış. Taraftarlarımızı da biliyor, statta oluşan atmosferi de. Tabii o atmosferin başkan tarafından engellendiğini de biliyordur umarım. Bilmiyorsa şahit olmasın. Yöneticiler hocanın söylediklerine kulak verip ''fantastik atmosfer'' olmasını sağlasın. Fenerbahçe o taraftarları ile çok daha güçlü bir takım olacaktır.

'' Fenerbahçe kupalarla, şampiyonluklarla yaşar ve tarihi bunlarla doludur. ''

Şunu geldiği 2.gün söylemesi o kadar önemli ki, geçen sezondan sonra bu sezon böyle açıklamalar bizi doğal olarak gaza getiriyor. 

 '' Şu anda bizim yapmamız gereken önümüze bakıp kuvvetli bir takım kurmak. Şampiyon olmak için, kupalar kazanmak için; biz buna mecburuz. Fenerbahçe’de aynı benim gibi kazanmak için yaşayan ve yoluna devam eden bir kulüp. Ben de kazanmak için yaşarım. Fenerbahçe’nin de bu yönüyle bana son derece uygun olduğunu ve bana her türlü şartı sağlayabildiğini gördüm, bu yüzden de buradayım. ''

Kuvvetli takım kurulsun, şampiyon olalım, kupalar kazanılsın. Kazanmak için yaşayan milyonlarca Fenerbahçeli hazır. Şartları sağlamak yönetimin işi.

'' Biz öncelikle ofansif, agresif, oyunu domine eden ve topa sahip olan bir takım oluşturmaya çalışacağız. ''

Açıklamalarının en güzel yeri. Bizi en çok mutlu eden cümlesi. Ofansif oynayalım, agresif oynayalım, oyunu domine edelim, topa sahip olalım, statta, tv başında kendimizden geçelim. Bu camia yıllardır bunu hakediyor.

'' Onlara stadı doldurmak için sebepler sunmak zorundayız. ''

Sen ofansif oyna, agresif oyna, oyunu domine et, ilk maçtan son maça kadar statta boş yer olmaz. Özellikle geçen sezondan sonra çok büyük özlem var. 

'' Tabii ki futbol yetenekli oyuncularla oynanır. Ben de yetenekli oyuncularla oynamaya gayret göstereceğim. ''

Yıllardır bıktığımız bir konuyu da çözecek hocam inşallah. Artık yeteneksiz futbolcular oynamasın. Koskoca Fenerbahçe'de herkesin belli bir yeteneği olmalıydı ve inşallah hocam sayesinde de olacak.

'' Çalışan oynayacak, çalışmayan oynayamayacak. ''

Yine alışık olmadığımız konu. Çalışmayan da oynuyor, başkanla arası iyi olan da. Yine ilk günden verilen bir mesaj. İsimlere bakmayacak, kim ne yapıyor ona bakacak. Yabancı hoca olmasının böyle de bir avantajı var. Hiç kimseyi tanımıyor. Camianın evladıymış, ilk 11 çıkacak devri kapandı.

'' Ben futbolla uyuyorum, futbolla uyanıyorum, futbolla yaşıyorum. ''

Daha doğru bir yere gelemezdin. Burada senin bu dediğini hayatına adapte etmiş milyonlarca kişi var. Futbolla uyuyoruz, futbolla uyanıyoruz, futbolla yaşıyoruz, Fenerbahçe'yle mutlu oluyoruz.

Vitor Pereira hocamın demeçlerinden öne çıkardıklarım bunlar oldu. Herkes bir an önce antrenmanların başlamasını, sezonun gelmesini ve söylediklerinin ne kadar doğru çıkacağını görmek istiyor. 

Camianın geneline bakarsak rahatlıkla söyleyebiliriz; Taraftar çıldırdı, şampiyonluk istiyor.


Hiç yorum yok: