15 Haziran 2014 Pazar

Kupa Günlüğü


Dünya Kupası büyük bir heyecan ve keyifle devam ediyor. 

Meksika-Kamerun maçında Dos Santos'un sayılmayan golleri çok konuşuldu. Hakem de benim gibi ilk yarı berabere biter oynamış olmalı. Yoksa o golleri vermemesinin açıklaması olamaz. Yine de Meksika 2.yarı Peralta'nın golüyle kazanmasını bildi. Yalnız Kamerun ne kötü takımmış be abi?

Günün ve turnuvanın şu ana kadar en iyi maçı, İspanya-Hollanda. İspanya iyi başladı, öne de geçti. Hakemin uydurma penaltısı olduğunu da söyleyelim. Daha sonra Van Persie'nin nefis kafa golü geldi. 2.yarı İspanya dağıldı, Hollanda skoru efsane bir yere getirdi. Özellikle Robben muazzam goller attı. Casillas'ın yaptıkları ise yakışmadı. İspanya yenilince çok üzülüyorum. Belki de Barcelona oyuncularından dolayı.

Şili-Avustralya maçı ise beklenildiği gibi rahat Şili galibiyeti ile sonuçlandı. Şili 14.dk 2-0 öndeydi, iyi top oynuyorlar. Valdivia cidden çok iyi oyuncu.

Kolombiya-Yunanistan maçında da beklendiği gibi Kolombiya galibiyeti çıktı. Turnuva öncesi izleyenler Kolombiya'nın çok iyi takım olduğunu söylüyordu, ben ilk kez izledim, gerçekten öyleymiş. Yunanistan karşısında rahat kazandılar. Kolombiya'nın gol sevinçleri efsaneydi.

Uruguay-Kosta Rika maçı şu ana kadar turnuvanın en büyük sürprizi, Uruguay maça iyi başladı, golü de buldu. Ancak 2.yarı bir anlık dağılma sonucu yenilen gol ve sonrasından hemen gelen duran top golü işi bitirdi. Uruguay ofansif oyuncuları çok iyi diyoruz da galiba kadro olarak dengeli bir takım değiller. Artık gruptan çıkmaları için İngiltere'yi yenmek zorundalar. Bakalım ne olacak.

İtalya ve Dünya Kupası performansları? İtalya ilk maçında İngiltere'yi 2-1 yendi. Balotelli'nin gol atmasına çok sevindim. Pirlo'nun ilk golde topun üstünden atlaması ve Marchisio'nun vuruşu 1.sınıf.  İngiltere'nin golünde yine Rooney'in asisti muazzam. Balotelli'nin gol sevinci çok klas. Orta yine mükemmel.

Fildişi Sahilleri Japonya'yı 2-1 yendi, Honda'nın golü nefis. Fildişi 2 dakika içinde 2 güzel kafa golü atmış. Asistler Aurier.

Hakemler çok kötü, tribünler vasat. Şu ana kadar iyi turnuva olduğu gerçeğini değiştirmez.


Şanlı Arjantimizin maçı da bu gece. Dünya Kupası bu gece daha anlamlı.

Hiç yorum yok: