19 Haziran 2014 Perşembe

Kupa Günlüğü # 3


Kupada heyecan devam ediyor.

Hollanda zorlandığı maçta Avustralya'yı 3-2 yendi. Robben'in güzel golüne Cahill'in turnuvanın en iyi golü cevap verdi. İlk yarının sonunda oyuna zorunluluktan giren Depay'ın 1 gol, 1 asisti Hollanda'ya maçı getirdi. 

Handikap oynayanlar kaybetti, düz Hollanda diyenler kazandı.

Günün 2.maçında ise İspanya bir kez daha dağıldı. Şili İspanya'yı 2-0 yendi. Turnuva öncesi herkesin grubu lider bitirir dediği takım. Neredeyse herkes kesin yarı final gözüyle bakıyordu. Oyuncuların heyecanını kaybetmesi, hatalı kadrolar, doymuşluk, yorgunluk. Bir çok sebep sayabiliriz. Yine de bir çok insanın anlık gaza gelip de söylediği ''İspanya dönemi sona erdi.'' lafları koca bir yalan. İspanya ve futbolunda bu futbol mantalitesi devam ettiği sürece bu futbol, bu takım, bu başarılar sona ermez. Sadece biraz ara verir. 2 sene sonra çok daha farklı, rakipleri sürklase eden bir İspanya seyredersek kimse şaşırmasın.

Casillas dünyada en çok sevdiğim 3 kaleciden birisi.

Costa'nın Avustralya maçında golü var. At fava.

Şili'nin oynadığuı futbol tam anlamıyla doğru futbol. Hızlı paslar, rakip topu alınca en az 2 kişiyle pres, iyi alan kapatma, yardımlaşma. Gruptan çıkmayı sonuna kadar hakettiler. Alexsiz ve arkadaşları yürüyedursun.

Gecenin son maçını yine izlemedim. Hırvatistan beklendiği gibi Kamerun'un sürklase etti. Mandzukic ceza sonrası ilk maçında 2 gol atarak takım için ne kadar önemli olduğunu kanıtladı.

Song'un kırmızı kartına kaç maç ceza çıkacak çok merak ediyorum. Direkt adam öldürmeye yönelik. En az 5 maç almalı.

Kamerun'un yaptığı masrafa yazık oldu. Webo sakatlık falan yaşamadan dönsün.

Bize biraz daha kaliteli maçlar lazım. 

19:00 maçları > 22:00 maçları > 01:00 maçları.

Bahis açısından kötü turnuva geçiyor. Sadece turnuva başında yaptığım uzun vadeli kuponlar devam ediyor. Yine de tahmin yapayım. Dün tahminlerde 3'de 2 yaptım. Bugün de Kolombiya, İngiltere ve Japonya kazanır diyorum.

Bugün Uruguay-İngiltere maçı güzel geçmesi muhtemel maç. 22:00'de kaçırmamak lazım.

1 yorum:

varol döken dedi ki...

Alex'siz takım olmaz!