17 Şubat 2014 Pazartesi

Anlayamazsınız


Anlayamazsınız. Öncelikle şu videoyu izleyin. Bu haber verildiği an izlemiştim. Daha sonra internette hızla yayıldı ve ''Anlayamazsınız'' lafı neredeyse trend oluyordu.

Bir zengin aile 13 yaşındaki çocuklarına tekne almış. Tekne öyle ufak teknelerden değil, 100 bin euro, 300 bin tl falan. Çocukla röportaj yapıyorlar, çocuk ağlıyor, rüyalarına girdiğini söylüyor. Anlayamazsınız diyor. Neden diyor bilmiyorum ama benim düşündüğüm sebepten diyorsa haklıdır, kimse anlayamaz. Çocuğun şımarık olduğunu da söyleyenler var, eleştirmem.

Beni tanıyanlar ya da bu blogu takip edenler nasıl bir deniz tutkum olduğunu ve nasıl bir tekne isteğim olduğunu bilirler. Tekne ile gezmek ya da çocuğun dediği gibi, arkasından çıkan dalga-köpürtme değil- bile insanı mutlu etmeye yetiyor. Balık tutmak, arkadaşlarla gezmek, dolaşmak. Çok büyük zevk. Bazıları araba almak ister, bazıları motor. Bazıları da tekne almak ister. Ben tekne almak isteyenlerdenim. Arabadan önce tekne almak istiyorum. Öyle 100 bin euro'luk tekne değil, 10 bin tl falan. Henüz bu gerçekleşmedi, ne zaman gerçekleşir bilmiyorum ama bildiğim bir şey var. Eğer o tekneyi alırsam fotoğraftaki çocuk gibi ağlamasam da en az onun kadar mutlu olacağım.

Hayat herkese eşit şartlar sunmuyor. bazılarına 100 bin euro'luk tekne, bazılarına hiçbir şey. Neyse kısa keselim, benim tekne hayalim bile güzel. 10 bin tl de çok değil, bir kez daha tekrar edeyim, er ya da geç o tekne gelecek diyelim.

3 yorum:

varol döken dedi ki...

şımarıklık değil bu tutku. şimdi fenerbahçe'nin son saniyede attığı gole ağlasan ve muhabir çekse, anlayamazsın desen işte aynen öyle bir duygu durumu bu. yoksa benim kadar zengin olamazsınız, bu tekneyi alamazsınız demek istemiyor çocuk. bunun dışında şımarıktır o ayrı, bilemeyiz. sana gelince yiğit seni anlayamadım ben:)

ygtylmz dedi ki...

Neyimi anlayamadın?

varol döken dedi ki...

espriyi nasıl anlamıyorsun onu anlayamadım:) takıldık işte ya. 10 bin liraya ortak tekne alalım. ama ben motor seviyorum. ikisini birden alsak, sen tekne ben motor, ama motoru çekecek kadar yer olmalı?