9 Şubat 2014 Pazar

Sivasspor 2 Fenerbahçe 0


Fenerbahçe Sivasspor'a 2-0 kaybetti. Fark 4'e indi. Futbolda yenmek de var yenilmek de ama yaşananlar kanımıza dokunuyor.

Belki de son zamanların en iyi deplasman performansı ile başladık, gol pozisyonları, iyi oyun, herkes formda, herkes iyi. Ancak sonra hakemler çıkıyor sahneye,

Her şey verilmeyen penaltı ile başlıyor. Hakemin gözünün önünde olan pozisyona penaltı çalınmıyor, neredeyse Sivasspor oyuncusu çıkıp''hocam penaltı'' diyecek. Sonrasında dakikalar sonra verilen faul, ardında çıkan sarı kart ve doğal olarak sinirlenip haksız yere atılan oyuncumuz, birden takımın sinirleri alt üst oluyor, oyundan düşüyoruz. O an belki de ayağa kalkmak gerekir diyeceksiniz ama olmaz, eğer bir takım aleyhine bu kadar bariz hatalar yapılıyorsa futbolcuların konsantrasyonunu sağlayamazsınız. O an futbolcunun kafasında ''biz ne yaparsak yapalım, hakemi yenemeyeceğiz'' ifadesi oluşur. Zor tutunursun oyuna. 

Daha sonra yine hatalar devam ediyor. Hakemler için belki de en rahat ve en güzel kurallardan birisi ; Avantaja bırakmak. Uygulanmıyor. Yanlış uygulanıyor. Caner sol kanattan kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereyken birden oyunu durduruyor, ne o Emre'ye faul yapılmış. Be hakem, sen orada kart vermeyeceksen ne diye durduruyorsun oyunu? Avantajı neden bozuyorsun? Böyle bir skandal olabilir mi ya? Hadi o kuralı bilmiyorsun diyelim ama be hakem, aynı pozisyonlarda Sivasspor için o kadar güzel uyguladın ki, hayran kaldık. 

Meireles adamı öldürmeye geliyor, şahane avantaj kuralı yine var, Sivasspor atağı sona eriyor, Meireles'in yanına geliyor ve sarı kart. Burada da büyük bir skandala imza atıyor. Net kırmızı kart vermesi lazımdı.

Be hakem sen bu maçın önüne geçtin, bu maçın belki de böyle bitmesinin nedenlerinden biri oldun. Fenerbahçe taraftarları ya da futbol severler Pazar günü maç saatini dört gözle bekliyor. Ama öyle bir hakem çıkıyor ki, bizi küfürbaz yapıyor, evlerimizde ya da maçı izlediğimiz yerlerde sinirden çıldırıyoruz. Kahroluyoruz. Zevkle oturduğumuz ekrandan sinir olmuş şekilde kalkıyoruz ve inanın bunun alınan 2-0'lık yenilgiyle hiçbir alakası yok.

Sonuç olarak biz futbolu gördüğünü çalan, iyi niyetli hakemlerle izlemek istiyoruz. Cidden Aziz Yıldırım'ın da dediği gibi ''yeteneksiz olanlar bu işi yapmasın.'' Yunus Yıldırım gibi hakemler çıkıp canımızı sıkmasın.

Bir de Sivasspor taraftarlarına da bir şey yazalım, ulan siz bu kadar mı kafayı yediniz, başkanınız, futbolcularınız şike yüzünden hapis yatmış, siz kalkıp ''şike yapsana, Aziz Yıldırım şike yapsana'' tezahuratı yapıyorsunuz. İnsan biraz utanır.

Fark 4'e indi, kalan 14 maçtan 13 tanesini kazanırsak şampiyonuz, kazanır mıyız? Hakemleri de yenersek evet.

Hiç yorum yok: