8 Şubat 2014 Cumartesi

Şampiyonluk Üzerine


Galatasaray’ın Eskişehirspor’u yenmesi ile beraber fark 4’e düştü. Fenerbahçe’nin şampiyon olması için ne Eskişehir’de alınan skora ne de şu an mevcut olan farka bakması gerekmiyor.

Geçen haftadan başlayalım, Eskişehirspor Süper Lig’e çıktığından beri Fenerbahçe için zor deplasman olmuş ve Fenerbahçe orada sadece 1 kez kazanmıştır. O yüzden bunu abartmamak, önümüze bakmak lazım. Eskişehir'de kazansak çok önemli olacaktı ancak kaybetmek çok büyük yıkım değil.

Bu hafta ise Sivasspor deplasmanındayız. İşi uzatmadan söyleyeyim, Fenerbahçe Sivasspor’u rahatlıkla yenecek güçte. Zaten şampiyon olmak istiyorsak yenmeliyiz. Burası ayrı mesele. Ancak yenemezsek şampiyonluk mu gider? Hayır. Fikstür olarak zor bir dönemdeyiz. 2 kez üst üste deplasmanda ligin iyi takımlarına ya da zor deplasmanlarında oynamak kolay şeyler değil. Bu iki maçta sadece biz değil tüm takımlar zorlanır. Bu 2 maçı geçtikten sonra önümüz biraz daha açık olacak.

Yarın kazanırsak şampiyonluk yolunda avantajlı durumumuz devam edecek. Böylesine 2 deplasmanı geçtikten sonra 7 puan farkla önde olmak bizi biraz rahatlatacak ama işi kesinlikle bitirmeyecek. Şampiyonluk yarışının son 3-4 haftaya kadar süreceğini ve daha köprünün altından çok suların akacağını düşünüyorum.

Camianın üzerinde olan havanın bir an önce dağılması gerekiyor. İnsanlar karamsarlığa kapıldılar. Tabii bunun en büyük nedenlerinden birisi Galatasaray'ın net galibiyetlerle iki haftadır 3 puan alması. O yüzden de bizim de işleri tekrar normal seviyeye çekmemiz için net bir galibiyete ihtiyacımız var. Bu ne kadar kısa sürede olursa o kadar iyi. İnşallah yarın olur. Allah yardımcımız olsun.

Hiç yorum yok: