13 Mart 2013 Çarşamba

Barcelona 4 Milan 0

İlk maç deplasmanda 2-0 kaybetmişsin, birçok taraftar, sporsever, futbolsever karamsarken, ''eğer bir takım 2-0'ı rövanş maçında çevirecek ise bu Barcelona olur.'' görüşünü söyleyenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Ben de bunlardan biriydim. Barcelona tur atlar diyordum.

Mücadele'ye fırtına gibi başlayıp Messi ile perdeyi erken açtılar, bu da Barcelona'nın turu geçmesini sağlayan önemli etkenlerden, golün geciktiği her dakika maç sıkıntıya girerdi, Messi peşinden 1 tane daha atınca maç yeniden başladı, tabii bu golden 30 sn önce Niang'ın kaleciyle karşı karşıya topu direğe nişanlaması da maçın dönüm anlarından birisiydi. Hoş bu gol olsa da Barcelona turu geçerdi de biraz daha zor olurdu.

2.yarı Villa da atınca Barcelona çeyrek finale yükselme durumuna geldi, bu golden sonra Milan ataklarına cevap uzatma dakikalarında Alba golü ile geldi ve Barcelona 4-0 ile turu atlayan taraf oldu.

Özellikle Iniesta, 2 gol atan Messi çok iyiydi. Villa'nın da gol atması hem moral açısından hem de kritikliği açısından çok önemliydi.

Barcelona özellikle son dönemler biraz sıkıntı yaşasa da bu maç ile beraber yine şampiyonlar liginin bana göre en önemli favorisi durumuna geldi. Çeyrek finalde bir tık üste çıkabilirler, bekleyelim...



Hiç yorum yok: