18 Mart 2013 Pazartesi

Alex'in Kafası




















Sokağa çık, 100 Fenerbahçeli ile anket yap ''Alex'in kafası'' denildiğinde akıllara ne geliyor diye sor, cevap olarak Arena'da attığı golü söyleyenlerin sayısı bir hayli fazla olur. Ne güzel goldü ama di mi?

Tam 2 yıl önce, 18 Mart 2011, Arena'da Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşıyordu, Mücadele'ye Galatasaray iyi başlamış Colin Kazım ile 1-0 öne geçmişti. Fenerbahçe son 15 dakika'ya girilirken Semih Şentürk ile beraberliği yakalamıştı. Ve sonrası dakikalar 87'yi gösterirken Mehmet Topuz sol kanattan topla ilerlemiş, topu Semih'e vermişti, Semih tam kaptırıyorken yanındaki Cristian'a, ondan da sağ kanattan gelen Gökhan Gönül'e, topu alan Gökhan eliyle arkadaşlarına orta yapacağını bildiriyor ve bu arada Semih ön direğe giderken Alex topa bakarak arkaya doğru koşuyordu, Gökhan kariyer ortalarından birini yapıyor ve topu Alex'in kafasına gönderiyordu, Alex ise bu ikramı geri çevirmiyor, müthiş zamanlama ile zıplıyor, müthiş vuruyor ve Fenerbahçe'yi deplasmanda 1-0 geriden gelerek 1-2 öne geçiriyordu.  

Arena'daki ilk maç olması, taraftarların şahane deplasman yolculuğu, Arena'yı inletmeleri, maç sonucu ve Alex gibi konular ile hikayesi bol olan maçı Fenerbahçe kazanıyor ve şampiyonluk yolunca emin adımlarla yürüyüşe devam ediyordu.

Sezon sonu ''3 Temmuz'' gibi bir olay ortaya çıksa da bu ne Alex'in o golünü, ne Gökhan'ın ortasını ne de Fenerbahçe futbolcularının ortaya koyduğu emeği silemez. 

Tarih bu golü de, bu maçı da, bu sonucu da ve tabiiki de Alex'i de unutmaz.

1 yorum:

fenerli... dedi ki...

Alex geri gelmez, Fenerbahçe'li de Alex'i hiç bir zaman unutmaz...