12 Ağustos 2010 Perşembe

Türkiye Milli Takımı ve Taraftar Sorunu


Türkiye A Milli Takımı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi son hazırlık maçında Romanya ile karşılaştı ve mücadele'yi Emre'nin penaltı - uydurma - ve Arda'nın uzaktan attığı şahane gol ile beraber 2-0 üstünlükle bitirdi. Oynanan oyun, sahaya sürülen kadro, taktiksel hamleler tabiki de konuşulması gereken dosyalar ancak konuşulması gereken bir başka konu varsa o da taraftarlarımız. Daha doğrusu seyircilerimiz. Neden mi ? İşte sebepleri ; 

- Milli takım deplasmanda maç oynarken Türkiye'den kaç tane Türk taraftar maça gidiyor ? Cevap belli. Çok az hatta zaman zaman hiç kimse gitmiyor. Neden çünkü insanlar milli takımı benimsemiyor. Hiç kimse çıkıpta ekonomik durumlardan bahsetmesin.

- Son maçtan dolayı bir soru soralım. Bilet fiyatları uygun - 10, 20, 30 TL - , Saati uygun - iftar ile 1 saat fark var - , rakip iyi diye adlandıracağımız bir takım, stadyum güzel ve kaliteli, rahat girip çıkacaksın ama tribünlere baktığında toplasan 15 bin kişi görüyorsun. Euro 2012 elemeleri öncesi takıma moral vermen gereken yerde tribünleri bomboş bırakarak futbolcuları yalnız bırakıyorsun. Aynı şekilde Hollanda, İngiltere, Arjantin evinde maç yapsa tribünlerde kaç kişi olur düşünmeye bile gerek yok.

- Milli takım forması neden satılmıyor? Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Bursasporlusu, Trabzonsporlusu ve diğer takım taraftarları yeni sezon forması çıkınca hemen gidip alıyor-alıyoruz. Ancak iş milli takım forması almaya gelince bakmaya bile gitmiyoruz. Hem de gayet uygun fiyatlara satılmasına rağmen asla almıyoruz. Alanlar da var tabi.

- Milli takım gol atınca aşırı sevinen kaç kişi var ? Normal takımlarımız hazırlık maçında dahi kazansa Facebook'ta, Msn'de, Twitter'da veya her türlü sosyal paylaşım sitesinde anında cümleler yazıyoruz. Nasıl yendik, ne güzel kazandık vb... Ancak milli takım olunca değil yazmayı konuşmuyoruz bile. Yine istisnalar var.

Bunun gibi daha birçok soru sorabiliriz ancak herhalde ya bizi milli takımdan soğuttular, ya bizim milli duygularımız yeteri kadar güçlü değil, ya normal takımlarımıza sürekli maç yaptıkları için ve göz önünde oldukları için daha fazla önem veriyoruz, ya da gerçekten milli takımı umursamıyoruz. Sorulması gereken son soru ise herhalde şudur. ; Aynı anda Fenerbahçe-Antalyaspor , Galatasaray-Manisaspor , Beşiktaş- Ankaragücü ve Trabzonspor-Sivasspor maçları olsa ve bir de Türkiye-Belçika maçı olsa acaba kaç kişi milli maçı izler ? Cevap belli aslında ...

* Antalyaspor, Manisaspor, Ankaragücü, Sivasspor küçümseme amaçlı değil aklıma ilk gelen takımlar olduğu için yazılmıştır.

Hiç yorum yok: