27 Ağustos 2010 Cuma

Maç Günlüğüm # 43


- Bu dünyada herşey yalan bir tek gerçek sensin inan yolun sonu ÖLÜM olsa vazgeçmem ben bu sevdadan . FENERBAHÇE FENERBAHÇE ...

-  Fenerbahçe'nin bu sezon ki en kritik maçı olan Paok maçı için İzmit'ten yine yollara düşüyorduk. Saat 17:00'da İzmit'ten - Kocaeli Gfb üyeleri ile birlikte - 20 kişi hareket ettik.

- Oruçlu olmamıza rağmen giderken otobüste özellikle '' Giy formanı çık sahaya yüreğini koy ortaya '' tezahuratını söylemeyi kesmedik. Fenerbahçe için belki de bugün söylenecek en iyi tezahuratlardan birisiydi. 

- İzmit'te alışık olmadığımız trafik sıkışıklığına her İstanbul'a maça gittiğimizde denk geliyoruz. İftar olmasına 15 dk kale Kadıköy'de olduk. Hemen bir mekan bulup oruçlarımızı açtık. Biz oruçlarımızı açarken tam karşımızda yer alan '' Nazlı'nın Yeri '' diye anılan mekanda insanların alkol almasını ise şaşkınlıkla izledik. İnsanların görüşlerine saygı gösterip maç saatini beklemeye devam ediyorduk. Bu arada stadın etrafında müthiş bir kalabalık vardı. Ayrıca stada gelen 50 bin Fenerbahçe taraftarının 40 bin tanesinde forma ya da Fenerium'dan alınmış ürün vardı. Müthişti.

- Saatlerimiz 21:00'ı gösterirken bizler de tribündeki yerlerimizi almak için stadın yolunu tutuyorduk. 

- Maraton üst tribünündeydim.

- Stadın içine girdikten sonra yerimizi aldık ve maç saatini beklemeye başladık. Bu arada kale arkaları tamamen doluydu ve futbolcuları tribünlere çağırarak moral veriyordu. Türk Telekom tribünde bulunan taraftarlarımızın Stoch'u 5 dk tezahurat yapmalarına rağmen tribüne getirememelerini izledik. En sonunda Emre gidip söyledi seni çağırıyorlar diye de öyle geldi. Bu arada Paok tribününde yer alan 100-150 kadar taraftar da ara ara iyi ses çıkarıyorlardı. 

- Zemin iyi gibi gözükse de kışın ne olacağını merakla bekliyoruz.

- Uefa'da forma numarası ve ismin net şekilde gözükmesi gerektiği için dün çubuklu formamızda yaptığımız değişiklikten sonra formamız şahane olmuş. Keşke öyle satışa çıksaydı. Direk mavi forma yerine onu alırdım.

- Paok maçında ki tribün performansımıza bakarsak ; maç öncesi yapılan dale harikaydı, ilk 20 dk tribünler şahaneydi. Ancak zaman ilerledikçe ve takım iyi futbol oynamayınca doğal olarak tribün performansı da git gide düştü. Taraftar tribünü diye tabir ettiğimiz Maraton üst A ve B blokta bile insanlar heyecandan tezahuratlara katılamıyordu. Ancak zaman zaman alınan gazlardan dolayı tezahuratlar yapıyorduk. Sonuç olarak tribün olarak sınıfta kaldık.

- Paok taraftarlarından bahsedecek olursak, Pkk bayrağı açmalarını ! tribünlerimize meşale atmalarını ! tribüne zarar vermelerini ! söylemezsek gerek görsellik olarak - hepsi çıplaklar - gerek ses olarak Kadıköy'de son yıllarda gördüğüm en iyi deplasman taraftarıydı. Ayrıca müthiş senkronizeler. Kollar aynı anda kalkıyor, aynı anda iniyor falan filen. Bütün maç klasik tezahurat yapan bizleri gördükten sonra insan Paok tribünlerine hayran oluyor. Ayrıca mücadele sonrası futbolcuları çağırdıktan sonra yaptıkları tezahuratlar, maçtan sonra çaldıkları enstrüman ile beraber müthiş görüntü oluşturdular.

- Türk Telekom tribünde 1 tane taraftarımızda AEK atkısı vardı. Yunanistan hakkında o kadar küfür ediyoruz, fener gol gol gol yunanın ... koy diye tezahurat yapıyoruz ancak elimizde AEK atkısı tutuyoruz. Gerçekten çok ilginç. Amaç ne çözemedim.

- Mücadele sonrası yine Kocaeli Gfb üyeleri beraber İzmit'e hareket ettik. Saat 02:30'da İzmit'te evdeydim.

- Beşiktaş maçı günlüğü ile tekrar burada olacağız.


2 yorum:

iSonKa dedi ki...

maç yazılarını geçen sezondan beri okuyorum.yanlış bilmiyorsam nazlının yerinde maç başlayana kadar takılıyorsunuz.
ama bu yazında "'' Nazlı'nın Yeri '' diye anılan mekanda insanların alkol almasını ise şaşkınlıkla izledik. İnsanların görüşlerine saygı gösterip maç saatini beklemeye devam ediyorduk." demişsin.burada ilk cümlen ikincisi ile o kadar çelişiyor ki.sanki çok garip ve saçma birşey yapıyormuş o insanlar.ona rağmen büyüklükten ödün vermemişsiniz havası oluşmuş.tabi bu benim görüşüm.yanlış algılama varsa da kusura bakma

ygtylmz dedi ki...

Evet geçen sene orada her maçtan önce alkol aldık. Ancak Ramazan ayında meydanda alkol almak bana tuhaf geldi. Yoksa öyle büyüklük yaptık falan gibi birşey söz konusu değil. Ben İzmit'te büyüdüğüm için ramazan ayında alkol alınmasına alışık değilim. Yoksa isteyen istediğini içer de yapar da.