9 Nisan 2019 Salı

İzmit Belediyespor 47 Fenerbahçe 78


Yaşadığımız şehir Kocaeli'de Fenerbahçe'yi takip etmek, izlemek keyifli oluyor. Yine öyle bir gün İzmit Belediyespor-Fenerbahçe kadın basketbol maçı için deplasman tribününde yerimizi aldık.

Fenerbahçe ile İzmit Belediyespor'un gücü ortada. O yüzden de oyun olarak kalkıp da burada maçı değerlendirecek değilim. Zaten değerlendirecek kadar hakim de değilim. Bu sezon izlediğim ilk kadın basketbol maçı olabilir.

Tribünden bahsetmek lazım. Salon kapıları maçtan 30 dk önce kapatıldı. Salonun tamamı dolmuştu. Fenerbahçeliler olarak deplasman tribününü tamamen doldurduk. Kocaelispor taraftarları da İzmit Belediyespor'u desteklemek için salonda yerini almıştı. Bu tarz salonlarda gergin ortam oluyor. Bu tezahuratlara yansıyor. Yine de maç öncesi gerek İzmir Marşı söyleyerek, gerek Mustafa Kemal'in askerleriyiz tezahuratları yaparak tüm salonun alkışlarını toplamıştık. Zaten salonda oldukça fazla kadın ve çocuk vardı. Aileler gelip bu maçı salonda izlemek istemişler. Bir arkadaşımla konuştuğuma göre bu salon hep dolu oluyormuş. İzmit Belediyespor play-off oynayamayacak ama en azından seneye de bu ligde olmayı garantiledi. Tribünü başından sonuna kadar kusursuz yaptığımızı düşünüyorum. UNİGFB, UNİFEB, Genç Fenerbahçeliler ve münferit taraftarlar ile beraber maç boyunca susmadık, salonu inlettik. Hele bazı yakaladığımız besteler ile beraber oldukça keyifli anlar yaşadık.

Tribünün kazananı da maçın kazananı da Fenerbahçe oldu.

Sadece tarihe not düşmek için atılmış bir post oldu.

Keşke Fenerbahçe'yi futbol branşında da Kocaeli'de izleme şansımız olsa.

Hiç yorum yok: