6 Mart 2016 Pazar

Tottenham 2 Arsenal 2


İngiltere Premier Liginin en güzel statlarından birinde en özel maçlardan birisi oynanıyor. Londra'nın iki takımı Tottenham ile Arsenal karşılaşıyor ve belki de yıllar sonra ilk kez her iki takımda ciddi şampiyonluk adayı.

White Hart Line, güzel stat. Güzel zemin. Dolu tribünler. 35.762 seyirci. Deplasman tribünü de var. Hem de Tottenham taraftarları ile aralarında 1 metre mesafe. 

Mücadele iyi başlıyor ancak bir İngiltere klasiği olarak gol sonrası alev alan bir maç. Ramsey'in hazırlanış ve bitiriş anlamında müthiş golüyle ilk yarının sonlarında Arsenal öne geçiyor.

2.yarı karşıklıklı ataklar, Tottenham gol arıyor.

Ve her şeyin değiştiği an, 55.dakika Coquelin belki önemli atağı kesti ancak yapmaması gereken müdahaleyi yapınca oyundan atıldı ve bu dakikadan sonra işler daha da enteresan bir hal aldı. 10 kişi kalan Arsenal karşısında ataklarını arttıran Tottenham önce Alderweireld ardından Hary Kane'in fotoğrafta da gözüken müthiş vuruşu ile beraber 2 dakika içinde öne geçti.

Arsenal 10 kişi olmasına rağmen Alexis Sanchez ile 2-2'yi yakaladı ve hatta son dakikalar Ramsey ile neredeyse galibiyet golünü atıyordu.

Mücadele 2-2 bitti ve kazanan Leicester oldu.

Gol sonrası Tottenham tribünlerinin Arsenal tribünlerine dönerek tezahurat yapması, 66.dakika şimdi adını hatırlayamadığım Tottenham oyuncusu ile itiş-kakış yaşayan ve bu sebepten sarı kart gören ancak daha sonra top ayağına geldikten sonra tüm stat tarafından ıslıklanan Alexis'in gol atması ve tribünleri susturması, 2.yarı ortalarında yağan sağanak yağmur, bana göre Türkiye'nin en iyi spikeri olduğunu düşündüğüm Gökhan Abdik'in nefis anlatımı, müthiş maç yöneten hakemin son dakikalar önce Dier ardından Bellerin'e gösteremediği kırmızı kartlar ile beraber unutulmaz bir Arsenal maçını daha yaşadık.

Yaklaşık 8 yıldır bir şeyler karaladığım blogda sanırım Fenerbahçe ve Barcelona dışında en çok Arsenal maçı yazmışımdır. Çünkü Arsenal'in her sezon unutulmaz maçları oluyor.

İngiltere'de şampiyonluk yarışı kıran kırana sürüyor. Keyifle takip ediyoruz.



Hiç yorum yok: