13 Mart 2016 Pazar

Fenerbahçe 1 Braga 0


Heyecan olarak sezonun en heyecanlı maçı. En azından benim açımdan. Avrupa Kupası maçlarına daha fazla önem veriyorum. Başka ülke takımlarını yenmek daha keyifli oluyor. 

Havanın da güzel olması sebebiyle erkenden düşülen Kadıköy yolları, hafta içi maçı olmasına rağmen Kadıköy'e geldiğinizde ''Bugün maç var'' görüşünü hissedebiliyorsunuz. 

Yıllardır söylediğim ancak bir türlü Fenerium'un yapmadığı ''maç atkısı'' olayını yine işportadan hallediyorum. Özellikle Fenerbahçe'nin avrupa kupası maçlarının tamamında maç atkısı yapılması taraftarıyım. İşportadan değil de Fenerium'dan almak, kulübe para kazandırmak isterdim. Bu arada Fenerium'un ''Fenerbahçe-Benfica, Fenerbahçe-Mönchengladbach'' maç atkılarını sattığını görüyorum. Keşke bu olayı devam ettirselerdi. 

Yoğurtçu Parkı adeta bir derbi, şampiyonluk yolunda bir Pazar günü maçı gibi. Acayip kalabalık. Her yerden davul-zurna sesleri. Fenerbahçe taraftarları havaya girmiş diyebiliriz. Yine sevdiğimiz arkadaşlarla maç sohbetleri, yine heyecanla maç saatini bekleme.


Maça kısa bir süre önce girip, yine klasik fotoğraf  açımızda maçı beklemeye başlıyoruz. Stat dolu, statta atmosfer iyi.

Koreografi, koreografi yaptığımız kartonları parçalayarak hava atmamız ve omuz omuza ile başlayan maç.

Yalnız bu koreografi olayını yıllardır yapıyoruz ancak konfeti fikrini son 1 senedir falan başladık. Ondan önce neden yapmıyorduk acaba, acayip bir görüntü oluyor. Sanırım biri ''Beyler ya bu kartonları parçalayıp konfeti mi yapsak'' fikrini ortaya attı ve öyle başladı. İyiki de başladı.

Tribün : Tribünler çok iyi değildi, Sezonun belki de en kalabalık maçında çok daha iyisini yapmak lazımdı. Zaman zaman parlasak da daha iyisini beklerdim. Yalnız yeni söylemeye başladığımız ''Simon Kjaer, Gökhan Gönül'le, ortasaha Luis Nani'yle, ileri de Van Persie'yle, gidiyoruz İsviçre'ye'' tezahuratının tribünlere hava getirdiği kesin. Ancak yine mücadelenin daha 55.dakikası homurdanmalar başlıyor. Bu olayı bitiremedik.

Maç :  Braga ne iyi takımmış be. Özellikle alan yerleşimi ve birlikte oynama açısından tribünden net adamların iyiliği gözüktü. Öyle çok acayip iyi pres yapmıyorlar ama nerede biz topla buluşsak başımızda bir Braga oyuncusu vardı. Bu maçın büyük çoğunluğunda böyle oldu. Ofansif yönden iyi değiller ama bu savunma işini iyi becerdikleri kesin. Bizim oyuncular da formsuz olunca ortaya kitlenen bir maç çıktı. Pozisyon bulma açısından kısır maçtı. Gerçi bizden çok pozisyonları var. 2.yarı tam maç 0-0 mı bitecek acaba derken pres, top kazancı, Nani ve Van Persie'nin defansı yanlarında götürmesi, Mehmet Topal'a müthiş alan açmaları ve Mehmet Topal'ın müthiş vuruşu ile gol maçın skorunu belirledi.

Kjaer ve golü atan Mehmet Topal maçın en iyileriydi. Diğer oyuncular pek bir şey yapmadı.

RVP ve etkisiz şutları? Fernandao çekse o şutları yuhlanırdı.

Son zamanlarda tribünde en çok sevindiğim goldü. Çılgınlar gibi sevindik.

1-0 şahane skor. Yine de hiçbir şey bitmiş değil. % 51 avantaj bizim diyebilirim.

Avrupa kupalarında devam etmek çok önemli. 2012/2013 sezonu gibi yine mücadele bir çok kulvarda devam ediyor.

Fenerbahçe ile yaşamaya devam.

Hiç yorum yok: