30 Kasım 2015 Pazartesi

Kocaelispor 6 Arnavutköy Belediyesi 1 / Tarihi Sonuç


Bu sezon ilk kez İsmetpaşa Stadyumu'na gitme şansı yakaladım. Geçtiğimiz sezonlar her hafta oradaydık. Bundan sonra yine gitmeye devam ederim.

Evden mahallede sokağa adım atar atmaz Kocaelispor ile ilgili ürünü olan insanlar görmek beni mutlu ediyor. Atkılı, formalı insanlar maça gidiyor. Kent havaya girdi. Otobüse bindiğim ilk andan stada gidene kadar maçın varlığını hissedebiliyorsunuz.

Stadın oraya vardığımda maç başlıyordu, Kocaelispor taraftarlarının coşkusu stat dışına kadar rahatlıkla geliyordu. O an içerde gerçekten iyi bir kitlenin olduğu belli olmuştu.

Maçın başlaması 5 dakika geçmesine rağmen stadın dışında bilet kuyruğuna girmek zorunda kaldım. Kent takımına sahip çıkıyor, düzenli bir şekilde parasını verip stada giriyor. Biletler kapalı kale arkası 5 TL.

Stada girdiğimde tribünün bu kadar dolmasına şaşırmıştım. 3 tribün tamamen doluydu, havanın da soğuk ve yağışlı olduğunu düşünürsek bu kadar kalabalık olmayı başarmak gelecek açısından umut vericiydi.

Kocaelispor geçen sezonlara göre oldukça etkili futbol oynuyor, özellikle ofansif anlamda şiir gibi oynuyor desek yanlış olmaz. Oğuzhan Türkmen attığı 3 golün yanında yaptıklarıyla, Mustafa Pektemek'in abisi Sinan Pektemek kalitesiyle ve Burak Süleyman takımı yönlendirmesiyle Kocaelispor çok rahat ve tarihi bir galibiyet alarak liderliğini sürdürdü. Diğer golü de Burak'ın asistinde Sefa Narin attı.

Tribünler iyiydi ama daha iyi zamanlarını hatırlıyorum. Özellikle golün erken gelmesiyle tribünler iyice şova yöneldi, güzel bir maç çıkardı. Meksika oldukça erken yapıldı, ilk yarının sonlarına doğru top çevirirken ''oleyy'' çekildi, şampiyon tezahuratları yapıldı.

Bölgesel amatör ligde 10 bin kişiyle maç. İyi olay?

İlk yarı sonunda istenilen skor alınınca doğal olarak devre arasında oyun havaları çalar, tribünün, sahanın her yerinde insanlar göbek atar. Burası basra değil, İzmit körfezi.

Kavga yok, küfür yok, aileler var, çocuklar var, kadınlar var. Kocaelispor tribünleri çok güzel. Passolig de yok.

6-1 Kocaelispor açısından tarihi bir sonuç. 

Kocaelispor en son 6 golü 11 Mart 2000 tarihinde Vanspor karşısında bulmuş. İsmetpaşa Stadyumu'nda oynanan maçı 6-1 kazanan Kocaelispor'un gollerini Serdar Topraktepe(2), Kaan Dobra(2), Nuri ve Mirkovic kaydetmiş. 

8 maç sonunda en yakın rakibinin 2 puan önünde Kocaelispor'un liderliği sürüyor. 

Haftaya Güngören deplasmanı. 

İlk iç saha maçı 13 Aralık 2015 Pazar. İşinizi gücünüzü ayarlayın ve gelin. Güzel bir güne şahitlik edeceksiniz. Eğer bu hafta deplasmanda Güngören karşısında galibiyet de gelirse stat iyice dolar, yeni rekorlar gelir.

O sene bu sene.

2 yorum:

Playful Penguin dedi ki...

Elinize sağlık. Vanspor maçının tarihinde bir "0" eksik olmuş.

Adsız dedi ki...

Yigit mumkun oldugunca Kocaelispor yazilari yaz keyifle okuyoruz eline diline saglik