2 Ekim 2015 Cuma

Celtic 2 Fenerbahçe 2


Maç öncesi çıkan kadroda Fabiano'yu gören Fenerbahçeliler müthiş oynayan Fabiano sonrası hiçbir şey yazmıyor. Evet ben de maç öncesi kaleye Volkan'ı koyardım ama kalkıp da Fabiano neden oynuyor diye de ''siktir git hoca bu ne biçim karar ya'' demem.

İlk yarı 2-0 olduğu anda ''Hoca değil, gitmeli.'' diyenler maç 2-2 bittikten sonra hoca ile ilgili tek kelime etmiyor. 2-0 olurken tüm suçlu hocaydı, 2-2 olurken hocanın tek bir payı yoktu.

2-0'a getiren oyuncular mücadeleyi bırakmayıp devre arasında ne konuştularsa 2.yarıya çıkıyor ve maçı 2-2'ye hatta kazanma noktasına getiriyorlar. Ama yine kimse bunu konuşmuyor. İlk yarı yerden yere vurulan oyuncular 2.yarı sonunda yorumsuz kalıyor.

Haftalardır Van Persie oynamalı diyenler Van Persie'nin kötü maçı sonrası tek kelime etmiyor, neden Fernandao oynamadı demiyor. Fernandao da maçı 2 golle tamamlıyor. Elinden gelenin fazlasını yapmış oluyor. 

3 haftadır takımın en iyilerinden olan Meireles'i bile neden oynatıyor, ortasaha üçlüsü başka olmalı diyenler çıkıyor. Bu insanlar futboldan anladığını iddia edip haftalardır Meireles'in oynadığı iyi futbolu görmezden geliyor. Meireles yine takımın iyilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Erkenden sarı kart görmesine rağmen.

İlk yarı Celtic taraftar baskısını da arkasına alarak iyi bir futbol oynuyor. Fenerbahçe'nin kötü oyunu buna yardımcı oluyor ama sahada ne yaptığını bilen, her boşluğu kapatan, seken topları toplayan, Fenerbahçe'ye göz açtırmayan bir Celtic izliyoruz. İyi takım mı? Kötü takım mı sabaha kadar tartışmayız. İyi takım olmadıklarını hemen söyleriz ama iyi ve şanslı bir 45 dakika oynadılar. Devre sonunda defans hatasıyla golü yemeseler çok daha farklı maç izlerdik.

Sezon boyunca zaman zaman takım için çok şey yapan Diego'nun sakatlıktan çıkmasına rağmen oyuna girdikten sonra yaptıklarına bir kez daha şahit olduk. Yine takımın oyununun iyi olmasına büyük katkı sağladı. Emeği verilmeyenlerden.

Vitor Pereira için hoca değil diyenler bunu neye dayanarak söylüyor asla anlamayacağım. Vitor Pereira bir şeyler deneyen, takımın iyi olması için denemekten vazgeçmeyen, tutmayan bir şeyler olunca ısrar etmeyen biri. Mesela Alves'in oynamasına çok eleştiri geliyor. Kimi oynatsın? Kadlec oynayınca onu da eleştiriyorsunuz? Mehmet Topal'ı çekse ''mevkisi olmayan oyuncu mu oynatılır?'' diyorsunuz. Ba'yı zaten oynatamaz. Size göre futbolcu değil. O zaman?

Değişiklikler konusunda çık eleştirini yap. Taraftar olarak her şeyi beğenmezsin. Ama bunu da öyle sanki herkes sana karşı gibi yapma. Meireles-Ba değişikliğini biz farklı yorumladık, hoca farklı yorumladı. Diğer değişikliklere zaten kimse bir şey diyemez. Olması gereken isimlerle olması gereken değişiklikler.

45.dakika ile 65.dakika arası oynadığımız oyunu Celtic deplasmanında herkes oynayamaz. Görmek istediğimiz takım tam olarak da oydu.

Evet belki şu ana kadar tam maç sayamıyoruz ama bu kadar yeni oyuncunun olduğu, zaman zaman kilit oyuncuların sakatlık nedeniyle kesilmek zorunda kaldığı bir takımın Bursaspor ilk devre, Beşiktaş maçı ve bu maçta 2.yarı başında verdiği sinyaller gayet iyi. Puan olarak herhangi bir ligde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bu iyi futbol istikrara dönüşürse baya keyifli maçlar izleyeceğiz ve katıldığımız tüm kulvarlarda liderliği bırakmayacağız.

Vitor Pereira'ya ve oyunculara çok güveniyorum. Evet Fenerbahçe taraftarları maçları rahat kazanalım, iyi top oynayalım istiyor ama bunu bize zaman yaşatacak.

Keşke herkes Fenerbahçe için bir şeyler yapmaya çalışan herkesi daha düzgün bir dille eleştirse.

Pazar günü 20:00'de son 3 maçta yenildiğimiz Akhisar ile oynuyoruz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tek tek gidelim istersen.

Fabiano konusunda haklısın.Ben de bu tercihe pek kızmadım.Bunlar olabilecek değişiklikler.Ama Fabiano müthiş filan oynamadı.İlk golde ekstra bir kurtarış yaptı dönen top yine gol oldu ama onun hatası değil.İkinci yarı bir tane top sektirdi.Orada Kjaer olmasaydı bugün çok başka şeyleri konuşuyor olurduk.

İlk yarı 2-0 olunca da hoca gitsin demem.Maç 2-2 olunca da kalsın demem.Yensek de yenilsek de maç maç değil eldeki verilere ve ortaya çıkan resme göre yorum yaparım.Sezon başında herkesin kafasında az çok bi Vitor Pereira profili vardı.Neydi bu?Sürekli hücumu düşünen ve bunun yanında savunma güvenliğini de elden bırakmayan,iç sahada zevk veren ve maçı koparan,pes etmeyen,asla yılmayan,fizik olarak güçlü ve hak edenin oynadığı bir Fenerbahçe.Peki sen geride kalan 6 lig,2 şampiyonlar ligi elemesi,2 avrupa ligi elemesi ve 2 grup maçında bunların kaç tanesini gördün?Ben sana cevap vereyim 0(sıfır).

Geldiği zamanki sisteminde ısrar etse o oyunun peşinden giderdim.Çünkü sen de biliyorsun ki ben de sene başında zaman verilmesi gerektiğini ve bu oyunun bizim özlediğimiz Fenerbahçe'yi getireceğini düşünenlerdendim.Ama saha içine ve saha dışına baktığımda bunun için umutlu olmamı gerektirecek bir ışık göremiyorum.Hala aynı defans hataları yapılıyor.Hala belli bir hücum kurgusu yok.İdeal kadro hala şekillenmedi.Elindeki Türkiye'nin ve hatta Avrupa'nın en iyi beklerinin özgürlüklerini kısıtlamışsın.İyi oynuyor gözüktüğün maçlarda-ki bence o da suni-bir sonuç elde edememişsin.Bunlar da beni karamsarlığa iten sebepler.

Rvp evet kötüydü.Bazı maçlar daha da kötü olacak.Ama elinde RvP varsa o oynar.Ya da onun oynayacağı düzeni kuracaksın.Bunu ben değil hoca yapacak.Ya da baştan tavrını koyacak ve alınmasını istemeyecek.Bu bir şovsa oraya giden adam Rvp varsa sahada onu görmek ister.

Ozan Tufan konusuna gelelim.Büyük yetenek.Geçmişte büyük yetenek olarak lanse edilip bugün adları unutulmuş onlarca topçu gibi.Ona ihtiyaç olunmayan bir takıma sırf başkasına yar olmasın diye geldiğini o da biliyordur.Üstelik sene başında ismi anıldığında "bu adam yavaş benim oynatacağım oyuna ayak uyduramaz" diyen bir hoca tarafından.Böyle dediysen bunu da istemeyeceksin.Sen Fenerbahçe'sin.7 milyon euro verdiğin adamın sana minimum katkısı etki edilen 10 gol olmalı (asist+gol)

Meireles'i hep savundum.Bu takımda her 11'e direk yazarım.O yüzden bunu pas geçiyorum.Ama Meireles'in mental sorunları ve Fenerbahçe'ye verdikleri de ortada.Bu bambaşka bir konu.Hoca ile ilgisi yok.

Gelelim Celtic'e.Eskiden Celtic deplasmanı dedin mi değil Fenerbahçe Real Madrid,United bile tırsardı.Çok farklı bir atmosfer ama bunun yanında kadrosunda Avrupa'nın en üst düzey takımlarında rahat rahat oynacak 3-4 adamı olurdu ve zaten oraya giderlerdi.Nakamura,Larsson ilk aklıma gelenler.Şimdi o takımdan eser var mı sence?Türkiye'de Kayserispor'da kadroya bile giremeyen Nadir Çiftçi,iki tane kağnı gibi stoper,4.resmi maçına çıkan 17 yaşındaki sol bek.Gerileyen İskoç futbolu ile birlikte gerileyen bir Celtic.Bunu görmek için maçı bir daha izlemeni tavsiye ederim.Az biraz oyun üstünlüğünü ele alınca yaptıkları hatalar ortada.

Takımın eksiklikleri ortada.Bu kadro bundan daha iyi oyunu hak ediyor.Takımın ve hocanın yüzü asık.Ters giden bir şeyler var ve bunun sorumlusu teknik direktör.Fenerbahçe tarihinde kimseye sağlanmayan imkanlar,kadrolar ona verildi.Ve o da bu baskının altında eziliyor.

Biz Fenerbahçe için her zaman tükürdüğümüzü yalarız.Hoca başarılı olursa herkes kadar seviniriz.Ama ben senin kadar iyimser değilim.

İsmail

ygtylmz dedi ki...

Orada Kjaer olmasa kaleci alırdı o topu, evet sektirdi ama top ondaydı.

Yazdım ya oğlum zevk aldığım maçları? Bursa ilk yarı, Beşiktaş, bu maçın ikinci yarısı?

RVP varsa oynar diye bir şey yok, RVP iyiyse oynar, kötüyse daha iyisi, gol atanı oynar.

Ozan konusunda % 100 haklısın.

Meireles'i hangi hoca gelirse gelsin oynatır-oynatmalı.

Benim yazdığım Celtic cümlelerinde Celtic'i öven bir şey yok. İlk yarı iyi oynadılar dedim. Yoksa iyi takım olmadıklarını herkes biliyor. Rangers gelmeden de düzelmezler bence.

Hoca başarılı olacak, buna inan. Mayıs ayında caddede kutlayacağız hep beraber.

Yiğit.