22 Mayıs 2015 Cuma

Fenerbahçe 0 Bursaspor 3 / Hayırlı Yenilgi


Fenerbahçe evinde Bursaspor'a 3-0 kaybetti ve kupadan elendi. Aslında gerçekten hiç ama hiç önemli değil. İnsanların zaten kızdığı şey ne kupadan elenme ne de başka bir şey. İnsanlar Fenerbahçe gibi bir takımın hocası ve kulüp başkanı tarafından aciz duruma düşürülmesine tepki gösteriyor.

Dün hayatımda statta izlediğim en enteresan maçlardan biriydi, tribünler çok dolmasa da iyi bir kitle vardı. 0-0'ken Anadolu GFB Migros üst katta, GFB Migros alt katta tezahuratlarına devam ediyordu. Ara ara bir arada tezahuratlar yapıyor, genel olarak ayrı telden çalıyorlardı. Stadın diğer tribünleri sadece maçı izliyordu, açıkcası kimse de kupada finale çıkalım, önemli maç havası yoktu.

Ve gelelim malum 2.yarıya, Fenerbahçe stadının yıllar sonra toplu şekilde yönetim istifa tezahuratları yaptığına şahit olduk.

Yaşananları anlatayım, skor Fernandao'nun golüyle 0-2 oldu. O ana kadar pek tepki yoktu. O gol geldikten sonra Maraton üst'ten ''İptal etsene iptal etsene kombineleri iptal etsene'' ve ''Koskoca Feneri ne hale getirdiniz'' tezahuratları yapıldı. Buna stat pek katıldı diyemem. Ve her şey Hasan Ali Kaldırım değişikliği ile başladı. Hasan Ali Kaldırım'ı kenarda görür görmez yıllardır statta yönetim istifa tezahuratlarını ıslıklayan, insanları hain ilan eden Fenerium tribünü ayağa fırladı ve İsmail Kartal'a tepki gösterdi. Tabii Fenerium tribünü bu kadar hareketlenince tüm stat bu tezahuratlara katılmaya başladı. Ve yıllar sonra 4 tribün, tamamıyla ''Yönetim istifa'' tezahuratlarına başladı. Özellikle Okul Açık'tan Fenerium tribününü gözlemledim. Alt katta ve üst katta herkes ayakta yönetimi istifaya davet ediyordu. Bu dakikalarca devam etti. 84.dk Bursaspor'un 3.golü ile beraber daha da şiddetlendi. Mücadelenin son dakikaları Bursaspor tribünleri dalga geçme amaçlı ''Aziz istifa'' tezahuratı girdikten sonra önce Fenerium tribünü sağlam alkışladı, destekledi. Daha sonra tüm stat bu tezahuratlara katıldı, devam etti ve mücadele ''Yönetim istifa'' tezahuratları ile sona erdi.

Maç belki Bursaspor'un 0-3 üstünlüğü ile bitti, Fenerbahçe kupadan elendi ama bu yenilgi hayırlı bir yenilgi olarak tarihte yerini alacak.

21 Mayıs 2015 Perşembe Kadıköy'de 4 tribün ''Yönetim istifa'' tezahuratı yaptı ve yıllarca süren desteği sona erdirdi.

Önümüzdeki günler neler olur göreceğiz. Yıllardır olduğu gibi bunlar bir marka hoca, 2 yabancı transferi ile unutulur, tekrardan ''Büyük başkan'' tezahuratları duymaya mı başlarız bilemiyorum ancak bir gerçek var. Aziz Yıldırım ve yönetimi artık eskisi gibi güçlü değil. Ayrıca önümüzde 34.hafta oynanacak bir Kasımpaşa maçı var. Bu hafta alınacak skorlara göre o maçta da dünden farklı şeyler yaşanacağını düşünmüyorum. Hatta çok daha şiddetlisi yaşanabilir. Kısa süre sonra göreceğiz.

Hiç yorum yok: