13 Mayıs 2015 Çarşamba

Barcelona Finalde


Aslında her şey Neymar'ın ilk maçta attığı son dakika golüyle belli olmuştu. Almanya'ya 2-0 gitmek ile 3-0 gitmenin arasında ciddi bir fark var.

Tur zaten imkansız gibi görünüyordu ancak yine de Bayern Münih bu, ne kadar eksik de olsa bir şekilde turu alabilir görüşleri vardı. Karşıda da dünyanın en formda takımı ve en iyi 3 oyuncusu varken işler yine de biraz zor görünüyordu. 

Mücadeleye Barcelona iyi başlasa da kornerden gelen topa vurulan kafayla skor erken bir dakika 1-0 olunca acaba mı soruları sorulmadı değil. Ancak daha sonra Messi'nin başlattığı atak, Suarez'in asisti ve Neymar'ın golü gelince Bayern Münih için işler artık sona eriyordu. Neymar'ın attığı 2.gol ise adeta maçı bitirdi.

Neymar ilk maç bıraktığı yerden devam etti ve Barcelona'yı finale uçurdu.

Skor 1-2'ye geldikten sonra iyice rolantiye giden oyunda Bayern Münih Lewandowski ve Muller ile goller bulup 3-2 öne geçse de turu geçmesi için hâlâ 3 gole ihtiyacı vardı. Barcelona iyice konsantre kaybı yaşadığı maçı 3-2 kaybetti ve ilk maçın avantajı ile beraber finale yükseldi.

Şimdi Barcelona tarihlerindeki 8.finalde rakibini bekliyor. Ya Juventus ya Real Madrid. 

Yalnız Barcelona özellikle Suarez'in iyice etkili oynamaya başlaması ile beraber taş gibi takım oldu. Ligde şampiyonluk çok yakın, CL'de final geldi, İspanya Kral Kupası'nda final bekleniyor. Barcelona taraftarları için 2015 yılı çok keyifli geçiyor. 

Messi, iyi futbol, Suarez, yıldızlar, finaller. Hayat Barcelona taraftarlarına güzel. Bizler de Barcelona'yı seyretmeye, keyif almaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok: