23 Ocak 2015 Cuma

Gündüz Maçları


Türk Futbolunda skandal kararlar yanında oldukça güzel kararlar da alınıyor. Bunlara yeni bir karar olarak bazı maçların gündüz oynanması eklendi. Aslında güzel bir karar olarak bakılan bu sistem yıllardır uygulanıyor. Yıllardır 3 büyükler dışında yer alan takımlar maçlarını gündüz oynuyorlar. Trabzonspor’un bile bir çok gündüz maçını biliyoruz. Anadolu takımlarının ise yıllardır 13:00 maçlarına bile çıktıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yani aslında değişen bir kural yok, kuralın biraz daha açılması ve üç büyükleri de kapsaması var.

Bundan sonra Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın maçları da gündüz oynanacak. Tabii öncelikle bu sezon Beşiktaş’ın 2, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın evinde 1’er maçı gündüz 16:00’da başlayacak. İşte o 4 maç ;

Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu: 1 Şubat Pazar - 16:00
Beşiktaş-Bursaspor: 15 Şubat Pazar - 16:00
Galatasaray-Karabükspor: 5 Nisan Pazar -  16.00
Fenerbahçe-Erciyesspor: 10 Mayıs Pazar - 16.00

Federasyonun geliştirdiği bu kural umarım gelecek sezonlar daha çok maçla devam eder ve insanlar eşiyle, çocuğuyla gündüz vakti stada gider ve maç sonrası makul saatte evinde olur.


Tabii yıllardır bloglarda, twitter’da özellikle Kutay ile arkasında durduğumuz #pazarmaclarıgunduzoynansın fikrimiz geç de olsa gerçekleşmiş oldu.


Hiç yorum yok: