19 Ekim 2014 Pazar

Bruno Alves Cezalandırılmalıdır


Mücadele'ye çok iyi başlıyorsun, ezeli rakibin sahasında, 40 bin kişi önünde gayet iyi bir oyunla 45 dakikayı oynuyorsun. Pozisyonlar buluyorsun, pozisyon vermiyorsun, adeta sezonun oyun anlamında zirvesine çıkıyorsun. İlk yarıyı bir şekilde gol bulamasan bile 0-0 tamamlıyorsun. Herkes takımdan da, oyundan da, oyunculardan da çok memnun. Bir şekilde o gol gelecek inancında.

2.yarı başlıyor, ev sahibi 2.yarıya evinde oynamanın avantajı ile biraz gazla başlıyor. Ancak ondan sonra Alves diye bir adam çıkıyor ve milyonlarca Fenerbahçe'yi üzüyor. 10 takım arkadaşına ihanet ediyor.

Faul yapmanın inanılmaz gereksiz olduğu bir yerde % 100 doğru bir kırmızı kartla oyun dışında kalıyor ve işleri kötü bir yere çekiyor. Bu dakikadan sonra takım istediklerini sahaya yansıtamıyor, bu dakikadan sonra hocamız istediği hamleleri yapamıyor, bu dakikadan sonra ev sahibi daha da moralleniyor, ev sahibi takımın taraftarları daha da gaza geliyor. Kısacası her şey Fenerbahçe için kötü, Galatasaray için iyi oluyor. Hoş bu kırmızı karttan sonra Kadlec o pozisyonu atsa belki de bu kadar sert şekilde Alves'i eleştirmeyecektik.

Bruno Alves, Fenerbahçe'nin 32 yaşında Portekiz milli takımında banko oynayan oyuncusu. Derbi maçında gördüğü saçma kart yüzünden takımını yaktı. Galatasaray'a karşı kaybettik ama daha ligin başı, maç telafi edilir ama Alves'in hatasını es geçmemek, yeni Alves'lere koz vermemek lazım.

Volkan, Emre, Meireles. Fenerbahçe'nin emeklerini çalan oyuncular, yaptıkları skandal hatalar ile beraber bizi üzen oyuncular. Bunun tek nedeni bu oyunculara verilmeyen cezalar, bu oyuncuların kulübü babalarınn çiftliği gibi görmeleri. Alves bu hareketinden dolayı derhal cezalandırılmalıdır. Maç sonrasında derhal kontratı feshedilsin, derhal kovulsun diyenler oldu. Bence o kadar da değil ama büyük para cezası alsın. 250-500 bin euro civarı para cezası verilsin. Bir daha ne Alves, ne Emre ne de Meireles o tarz bir hareket yapamasın. Sahada mücadele eden arkadaşlarının emeklerini, bizlerin mutluluklarını çalmasınlar. 

Taktik, teknik, saha yerleşimi, oyun mesafesi, alan daraltma, hızlı futbol, pres, hocanın hamleleri, kademe falan gibi bir çok etkenin heba olmaması için Alves'lerin bu tarz hareketler yapmaması lazım. Umarım Fenerbahçe yönetimi derhal gereken cezayı verir Fenerbahçe futbol takımında bundan sonra herkes o formanın ağırlığını bilerek futbollarına devam eder. Yoksa yaptırım gelmediği takdirde bu tarz hareketler her derbi tekrarlanmaya devam eder.

1 yorum:

varol döken dedi ki...

hiçbir ceza almaz biz de programlarda konuştuğumuzla kalırız.