7 Ekim 2014 Salı

Fenerbahçe Ülker @ Türkiye Kupası


Obradovic geldiğinden bu yana bir kez bile maça gitmemiş bir Fenerbahçe taraftarı olarak bu sezonu çok erken açtım ve sezonun ilk 2 resmi maçını salonda takip ettim. Futbol branşına olan ilgim her geçen gün düşmesiyle orantılı olduğunu düşündüğüm gibi kurulan takımın hoşuma gitmesi de benim Kocaeli'den Perşembe günü ve arefe günü kalkıp Sakarya'ya gitmeme vesile oldu.

Başbakan Obradovic önderliğinde kurulan güzel takımı salonda seyretmek de bir o kadar keyifliymiş. Başa alalım...

Perşembe günü iş yerinde, Cuma günü evde yatarken gelen telefonlar sonrasında aniden yolumuz Sakarya'ya düştü. Yeni yapılan salonda ilk gün 10 tl - 1.kategori olacak diye, ama olmadı - ikinci gün ise 5 tl vererek maçları güzel açıdan takip ettik. Salon güzel olmuş notunu da buraya yazalım.

Mücadeleler hazırlık maçı havasında geçti. Ted Kolejliler maçının özellikle 3.çeyreğinde yaptığımız savunma görülmeye değerdi, Tofaş maçında ise ilk güne göre daha iyi bir Fenerbahçe Ülker savunması vardı. Takımda özellikle oyuncuların rahat hareketleri dikkat çekiyor. Emir takımda en iyi oyun kuran oyuncu. Bir kaç yıl içinde oyuncunun gelişimi takdiri hakediyor. Can çok büyük fayda sağlayacak. Basketbolu Fenerbahçe'de bırakırsa şaşırmam. Bogdan inanılmaz rahat, sanki antrenman maçında şut atıyor, ısınırken 12'de 11'i vardı. Hickman ve Goudelock için aynı cümlede bahsedebilirim. İstedikleri an istediklerini sahaya yansıtıyorlar. Asist, pas, şut, penetre. Ne isterlerse yapıyorlar. Çok büyük fayda sağlayacaklar. Vesely uçuyor, her şey yapıyor. Bjelica kasmadan oynadı, Tam anlamıyla bitse de gitsek modundaydı. Yine de çok iyi işler yaptı. Zoric de zaman zaman inanılmaz kaliteli işler yaptı. Serhat, Semih, Melih gibi oyuncular da kesinlikle fayda sağlayacaklar. Oyuncuları değerlendirmek için daha zamana ihtiyaç var. Şimdilik her şey iyi gibi.


Obradovic için ayrı paragraf açmak lazım. Bazen bir şeyleri abarttığını düşünüyorum. Tribünde baz bölümler sadece onu izledim. Yapılan hata sonrası oyuncularına attığı fırçalar adamı hayattan soğutur. Her yapılan hatadan sonra bench'e dönüp pozisyonu anlatıyor. Tabii bunu bağırarak yapıyor. Bir pozisyon Melih'e, bir pozisyon Hickman'a inanılmaz bir fırça attı. Yine de insan bir şeyler yazarken bile içiden ''Sen Obradovic'e sallama cesaretini nereden buluyorsun'' diye de geçirmiyor değil.

Takım bazı pozisyonlar topu inanılmaz güzel çevirdi, neredeyse her oyuncunun eline 2 kere atış fırsatı geldi ancak kimse potaya bakmadı. Zaten bu pozisyonlar sonrası Obradovic ya hemen oyuncu değiştirdi, ya hemen fırça attı ya da mola aldı.

Takım büyük keyif veriyor ya. Tribünde maçların nasıl geçtiğini anlamadım.


Bir oyuncunun nasıl olduğunu ısınmasından bile anlayabiliyorum diye iddialı bir cümle de kurabilirim.

2.maçın sonunda Goudelock'un üçlükleri çok iyiydi. Bizi bu hazırlık maçında bile ayağa kaldırdı.

Ömer Onan'ın Takım menejeri olarak görevde kalması klas hareket.

Isınırken Hickman rahat smaç basabiliyor mu cümlem bitmeden gelen inanılmaz smaç.

Euroleague maçları ile sezona devam ederim. Salonlar bu sezon büyük keyif verecek.

Şu hayatta Islama köfte gerçeği var. Sakarya'ya giden herkes ya ''Köfteci Mustafa'' ya da ''Tarihi Yenicami Lokantası''na uğramalıdır.

1 yorum:

varol döken dedi ki...

yazının sonundaki tavsiye fenerbahçe basket takımından güzel:)