2 Nisan 2014 Çarşamba

Maç Günlüğüm # 121

























31 Mart 2014 - Fenerbahçe-Bursaspor / 3-0 / Kuyt, Sow, Webo.

Herhalde Fenerbahçe taraftarları için bir anket yapsak takımın şampiyonluğa gittiği Nisan-Mayıs ayı Kadıköy maçlarını hayatlarının en güzel günleri arasına koyarlar. Hoş bu sefer 31 Mart olsa da takımın şampiyonluğa gitmesi, farkın en yakın rakiple 7 olması- Trabzonspor maçından da 3 puan gelecek- rakiplerin bu hafta puan kaybetmesi, kazanırsak farkın çift hanelere çıkması ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak her Fenerbahçe taraftarına heyecan veriyordu.

Fenerbahçe taraftarları için Yoğurtçu Parkı çok önemli, 30 Mart sandıkta kaybedilen moraller sonrası herhalde bizi en kısa sürede hayata bağlayacak yer Yoğurtçu Parkı ve ardından gidilecek bir Fenerbahçe maçıydı. Öyle de oldu. Öncesinde seçim konuşulsa da sonrasında unuttuk. Sahada oynanılan oyun, alınan 3 gollü galibiyet, tribün şovu derken yine hepimiz unutulmaz bir gün yaşadık.

İzmit’ten saat 15:30 arabası ile yola çıkarken aklımda sadece kazanmak vardı, her maçın ayrı bir günlüğünü yazıyorum, her maç değişmeyenler oluyor ama benim için değişen bir şey var. Her maç artarak devam eden heyecan. Fenerbahçe hayatımızın en önemli yerinde ve hep de öyle kalacak.

Yoğurtçu Parkı’nın çok güzel bir yer olduğunu biliyoruz da bu hafta gözüme çok daha güzel gözüktü. Aslında Pazartesi maçı olması nedeniyle çok kalabalık olabileceğini düşünmemiştim ancak yanıldım. Park gayet doluydu. Yıllardır Kadıköy’e maçlara gidiyorum, şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Fenerbahçe için şampiyonluk habercisi Yoğurtçu Parkı, Kalamış Parkı ve Nazlı’nın Yeri’ne gelen davul-zurna ekipleridir. Onların geldiği zaman, bilin ki şampiyonluk yakındır.

Kadıköy’de oturanlar dünyanın en şanslı 2.kişileridir. Kadıköy’de oturan Fenerbahçeliler dünyanın en şanslı kişileridir.

Parkın bu kadar temiz, bu kadar düzenli olmasını sağlayanların emeklerine sağlık.

Dünyanın en iyi parkı = Yoğurtçu Parkı.

Saat 19:50 gibi stada girdik, evet kabul ediyorum, çok geç. Parkı bırakamadık.

Her zaman ki yerimizde mücadeleye başladık, omuz omuza, Ne Beşiktaş ne Cimbom derken takımın istekli oyunu da eklenince oldukça keyifli bir maç başlangıcı oldu. Tribünler şampiyonluğun geliyor olmasından dolayı stresi üzerinden atıp oldukça iyi şekilde takımına desteğini verdi. Özellikle 2.yarı yapılan ‘’Mehter’’ görülmeye, izlenmeye, dinlenmeye değerdi. Fenerbahçe tribünleri ülkenin en iyi tribünlerindendir. Aksini iddia edeni bir maça davet ediyorum. Gelsin kendisi gözlemlesin.

Salih bizim çocuk, kısa süre önce bir şeyler eksik, sahada hiç güven vermiyor, neden böyle diyordum. Bu maç müthiş oynadı. Hele Kuyt’a attığı pas inanılmazdı. Kuyt yazık etti. Salih de Souza.

Takım şampiyonluğa gidiyor, takım iyi top oynuyor, tribünler şov yapıyor. Stadı erken terk edenler var. Beyler Fenerbahçe’den daha güzel bir şey yok.

Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz. Bir kez daha, yüksek sesle.

Fark 10, Trabzonspor maçından da 3 gelirse 13. Şampiyonluk geliyor. Sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk olacak.

Gündüz 15:00’de başlayan yolculuk, akşam 00:30’da evde olmamla sona erdi. Fenerbahçe için daha gidilecek çok maç var.


Antalyaspor maçı, şampiyonluğun kesinleştiği maç olabilir. O maç sonrası görüşürüz.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

:))) heycandan olsa gerek 13. şampiyonluk değil 19. şampiyonluk.

Unknown dedi ki...

Heycandan olsa gerek:)) 19 . şampiyonluk geliyor. hermaçtan sonra okurum günlüğünü kusur olarak algılama sadece düzeltme :)

Adsız dedi ki...

mangalı da yaz yiğit, mangal gibi yürekleri yaz, geliyoruz yaz yiğit, GE-Lİ-YO-RUZ