18 Eylül 2012 Salı

Fenerbahçe 2 Mersin İdman Yurdu 1


Fenerbahçe için güzel bir gün olmasını istiyorduk, sabahtan başlıyor Fenerbahçe maçı heyecanları, sabahtan itibaren düşünüyoruz. Daha bir güzel oluyor Fenerbahçe maçı olan günler. Takımın oynadığı futbol, takımın aldığı sonuçlar pek iyi olmasa o sarı-lacivert forma bizi her defasında heyecanlandırıyor. Bu sene güzel futbolcular da olunca daha da merakla bekliyoruz maçları. Kuyt'ı, Krasic'i, Mehmet Topal'ı, Alex'i derken bu hafta herkes Meireles'i bekliyordu. Gazeteler Meireles'li Fenerbahçe diye haberler yaparken bizler de heyecanlanıyorduk.

Mehmet Topal, Meireles, Mehmet Topuz, Stoch, Alex, Kuyt .... Kağıt üstünde herkesi heyecanlandıran ortasaha ve forvet tercihleri ...

Mersin İdman Yurdu ile oynuyorduk ve mutlaka kazanmalıydık. Maça çok iyi başlasak da Mersin Gökhan Gönül'ün gereksiz faulü ile kazanılan frikikte golü buluyor - Meireles attı - stada gelen kadın ve çocuklar şok yaşıyordu. Ama göz var nizam var, takım iyi, takım istekli, takım mücadeleci, Mersin İdman Yurdu'ndan daha çok koşuyor daha çok istiyordu. İlk yarı mükemmel oynuyor, pozisyonlar buluyor ancak bir türlü sonuç alamıyorduk. Hani her zaman diyoruz ya, iyi oynayalım abi, galibiyet falan istemiyoruz. Yalan abi, öyle bir şey yok. İnsan bu kadar iyi oynarken gol atamayınca daha da sinirleniyor. Ama tabii hemen bu cümlenin arkasından iyi oynarsan bir şekilde golü buluyorsun ve kazanıyorsun da diyebiliriz.

İlk yarı sonunda gelen Mehmet Topal golünden sonra 2.yarı takımın yorulması, Mehmet Topal'ın çıkması derken tam anlamıyla zevksiz bir maç izledik, ne pozisyona giriyor, ne pozisyon veriyor, öylece ortasaha mücadelesi şeklinde geçen bir maç izliyorduk.

Mücadele tam berabere bitecekken gelen Cristian golü - inanılmaz güzel bir gol. - bizi havalara uçuruyordu. 

2-1 kazanılan maç moralleri yerine getiriyordu.

Mehmet Topal, Mehmet Topuz iyi adamlardı.

Meireles ilk maçında 11.043 metre ile en çok koşan oyuncu, en çok topla oynayan oyunculardan, en çok pas isabeti sağlayan oyunculardandı. Topu kullanması, defansta soğukkanlı hareketleri, iyi çalımları ile beraber takıma fayda sağlayacağını net şekilde gösterdi.

Alex'li mi? Alex'siz mi? Daha çok konuşulur.

Volkan Demirel'in gol sevinci?

Ceza bitsin be abi artık. 3 maç daha var. 

Perşembe çok zor bir maça çıkıyoruz. Rakip Marsilya. O maç takımı daha net görme şansı bulacağız.

Hiç yorum yok: