29 Eylül 2010 Çarşamba

Metin Oktay'ı Anma Gecesinde Alkışlanmak


benim için önemli bir olaydır. Fenerbahçe başkanı olmak, Faruk Ilgaz olmak ve Galatasaray'ın efsane futbolcusunun anma gecesinde uzun süre alkışlanmak kolay değildir. Metin Oktay olmak hiç kolay değildir. Metin Oktay'ı saygıyla analım...


Fenerbahçe forması giyen '' METİN OKTAY '' . Büyük bir erdemlik.

4 yorum:

kutay dedi ki...

kadıkoy'de stada yurume mesafesinde, bir dönem en ateşil fenerbahçe taraftarının buluşma noktaso olan semtte, kalamış parkında metin oktay heykeli bulunur.
kimse kırmaz, kirletmez, durur orada aslan gibi. metin olmak böyle birşey işte...

Arkhe dedi ki...

Ben heykeli hiç görmemiştim, dün Faruk Ilgaz "Yurdumuza ilk heykeli dikilmiş Türk futbolcu Metin Oktay’dır. Bunu bile çok az kişi olduğunu sanıyorum. Ancak ne yazık ki o heykel Kalamış’ta sahil yolunun genişletilmesi ile yıkıldı." demiş. Sanırım bu yüzden görmedim.

O heykelin orada hangi yıllar arasında kaldığını merak ediyorum.

Yeni nesil onu sağlam bırakmazdı gibime geliyor..

kutay dedi ki...

doğrusunu söylemek gerekirse kalamış parkına 3-4 senedir gitmiyorum.. ama bu zaman zarfında yol genişletme falan olmadı..
tahminim heykel eskiden farklı bir yerdeydi ve sahil yolu yapılırken kaldırıldı ve parkın içine kondu.
eğer heykel hala duruyorsa parkın halı sahalar tarafında olması lazım.

Yedinci Samuray dedi ki...

Can Bartu ile formalarını değiştirdikleri yukarıdaki fotoğrafta 5 dakikalığına bile olsa "Fenerbahçe forması giymekten şeref duyarım " demiş Metin Oktay.

Şimdi rakip takım oyuncularını bir arada görsek başlarız sövmeye.
Futbolun kalbini söktüler ülkede. O dönem oyuncularının şimdikilerden daha iyi olduğunu söylemek zor ama "ruh" denen boşluğu doldurdukları kesin.