19 Eylül 2010 Pazar

Derbi Öncesi Yaşananlar ve Sonrası Yaşanacaklar


Derbiye artık sayılı saatler kala maçtan önce yaşananları ve maçtan sonra yaşanacakları yazayım.

- Öncelikle maçtan önce herkes Beşiktaş'ın gücünden bahsediyor, Guti diyor, Quaresma diyor, Ernst diyor, Bobo diyor. Veya Fenerbahçe cephesinden bakarsak kadromuz iyi diyor, taraftarlarımız var diyor, derbileri severiz diyor, Aykut'un son şansı diyor, Aziz yenersek de yenilsek de gitsin artık diyor. Veya tarafsız medya ne diyor? Güzel maç olur diyor, gol olur diyor, biz kazanalım da derbi de ne olursa olsun diyor, olay çıkar diyor. Spor yazarları ise Fenerbahçe şöyle oynamalı diyor, Sergen gibi yorumcular - Beşiktaşlı kimliği ile - sakın tek ön libero çıkmasın diyor, Rıdvan - Fenerbahçe kimliği ile - ev sahibi favori diyor, diğerleri 4-4-2 diyor, 4-4-1-1 diyor, 4-3-3 diyor, kanatlar diyor, orta saha diyor, geri dörtlü diyor. Taraftarlar ne diyor. Bekle bizi Fener diyor, gel Beşiktaş gel diyor, yok yok gel 8eşiktaş diyor, sevimsizleşiyor.

- Maç oynanıyor ve bitiyor.

- Fenerbahçe yenerse ; Fenerbahçe taraftarları inleyen nağmeler diyor, derbilerde rakibimiz yok diyor, Guti ve Quaresma ne oldu diyor, yine yendik diyor, Aykut Kocaman ; İyi oynadık kazandık diyor, bu sefer rakibimiz bizi tuzağa düşürdü değil biz rakibimizi tuzağa düşürdük diyor, Aziz Yıldırım ve yöneticiler ; kadromuz iyi diyor, bu galibiyeti bekliyorduk diyor, inşallah haftaya da kazanırız diyor. Fenerbahçe'li medya ne diyor ? Fenerbahçe iyi oynadı diyor, zaten öyle oynaması gerekirdi diyor. Beşiktaş'lı medya ne diyor ? Fenerbahçe karşısında böyle oynarsan yenilirsin diyor, Fenerbahçe maçına o kadar ofansif oyuncu çıkmaz diyor, Schuster hoca değil diyor, burayı İspanya mı sandın diyor.

- Beşiktaş yenerse ; Fenerbahçe taraftarları ; İstifa yönetim diyor, yarısı Aykut Kocaman diyor, yarısı s.... ol git Kocaman diyor, yarısı taktiği eleştiriyor, yarısı tribünde üstünlükten bahsediyor, yarısı ise yenilgi mi önemli değil diyor. Bizim rakibimiz Galatasaray diyor. Beşiktaş taraftarları ne diyor ; Burası Beşiktaş alayına gider ... diyor, Guti diyor, Quaresma diyor. Schuster ; Oynanan oyundan memnunum diyor, Fenerbahçe'yi yeneceğimizi biliyorduk diyor, yaralı hayvan'a bir darbede biz vurduk diyor. Beşiktaş yönetimi  ; Tebrik ediyor.

- Berabere biterse bütün herkes hakeme yükleniyor, hakem böyleydi diyor. Yenilen takım da tüm camiası ile hakem diyor. Ayrıca medya taraftarların çıkardığı rezil hareketler diyor. Pfdk ceza diyor. Belki de Fenerasyon diyor, saçmalıyor.

- 1 hafta geçiyor, yenen takım gidiyor Kasımpaşa'ya yeniliyor, yenilen takım gidip Antalyaspor'u yeniyor, veya tersi oluyor. Hayat devam ediyor, bu 2 camia birbirleri ile uğraşıyorken avrupa yine yalan oluyor ...

Hiç yorum yok: