19 Eylül 2010 Pazar

Fenerbahçe 1 Beşiktaş 1 / Oyunda Beşiktaş, Pozisyon Fenerbahçe, Skorda Beraberlik


Fenerbahçe'miz Türkcell Süper Lig 5.hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Niang ve Guti'nin karşılıklı golleri ile 1-1 berabere kaldı ve bu sezon sahasında ilk kez puan kaybetti. Mücadele hakkında yazacak çok şey var ve bunları madde madde yazalım.

- Sahaya çıkan ilk 11'i eleştirenler olmasına rağmen benim için kötü değildi. Tabiki de bütün Fenerbahçe taraftarları gibi bende sağda başka oyuncu oynasın Mehmet Topuz Emre ile ortada oynasın diyorum ancak Mehmet Topuz'un ortada oyunun son 15 dk gördük. Ayrıca son 15 dk ölçü olmasa da Aykut Hoca bizden fazla antreman performanslarını da biliyor. Bırakın sahaya istediği futbolcuları çıkarsın.

- Mücadele başında Beşiktaş orta sahada çok iyiydi. Pas yaptı, kanatları kullandı, ortayı kullandı. Biz topu kapınca pres yaptı ve topu kazandı. 20.dakikadan sonra takım kendine gelmeye başladı. Aslında pek kendine gelmek de denmez. Ayrıca 26.dk ilk rakip kaleye gidişimizde Niang ile golü bulduk. Bu golden sonra Beşiktaş afalladı ve Fenerbahçe sırasıyla Gökhan Gönül, Niang, Dia ve Alex ile % 100 pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarı 1-0 sona erdi. Bu devrede Beşiktaş'ın Hakan ve Ekrem değişikleri de Beşiktaş'ı tedirgin anlara soktu.

- 2.devre Beşiktaş oldukça etkili başladı. Ernst, İbrahim Toraman, Quaresma ile gol pozisyonlarına girdi. Daha doğrusu pozisyonlara girmeye çalıştı. 72.dk Bobo oyuna girince Beşiktaş baskısını iyice arttırdı. Bu arada Fenerbahçe Dia ile Niang ile Alex ile pozisyonlardan yararlanamadı. Mücadele'nin 84.dakikası Guti'nin şahane pasına hareketlenen Bobo kaleciden sıyrıldı ve kendini yerde buldu. Karar penaltıydı. Guti penaltıyı gole çevirdi ve skoru 1-1'e getirdi. Bu dakikadan sonra 2 takımda etkili olamadı ve maç 1-1 sona erdi.

- Oyun olarak Beşiktaş, gol pozisyonu olarak Fenerbahçe etkili oldu. Biz ilk yarı sonunda girdiğimiz 4 pozisyondan birini atsaydık herşey çok daha güzel olurdu. 

- Fenerbahçe'de Bilica çok iyidi, Dia iyiydi, Volkan çok iyiydi. Niang iyiydi. Golünü atması sevindirici. diğer oyuncularımız herhangi bir performans sergilemedi, sadece görevlerini yaptı.

- Beşiktaş'ta Guti çok iyiydi. Gerçekten yıldız oyuncu.

- Hakem iyi değildi. Zaman zaman kontrolü kaybetti. Sarı kart göstermesi ile tanınan Cüneyt Çakır bu maçta sarı kartlık pozisyonlara bile kart vermedi.

- Mücadele zaman zaman çok gerildi. Bazı oyuncular bu gerginliğin en büyük payıydı. Emre Bjk maçlarında Gs maçlarına göre daha sakin oynuyor. 

- Gelelim taraftarlara. Çok kötüydüler. Omuz omuza bile yapamadık. En azından tv'ye yansımadı. İyi bir omuz omuza değildi. Daha sonra tv'ye ses gelmedi. Bütün maç boyunca '' Gücüne güç katmaya geldik, Beşiktaş seninle ölmeye geldik ... '' tezahuratını dinledik. Fenerbahçe taraftarları kötüydü. İnönü'de gibi bağırdılar. Hele son dakikalar ! Bahsetmekten çekiniyorum ! İnşallah takım gibi onlarda toparlanır.

- Koreografisiz bir derbi geride kaldı ! Özlüyoruz. Grup Ck'yı, Unifeb'i, Vamos Bien'i özlüyoruz.

- Zemin iyiydi, hava iyiydi, ortam iyiydi. Oyun olarak Beşiktaş, pozisyon olarak Fenerbahçe iyiydi. Skor ise berabere bitti. Aykut Kocaman ise artık işini zora soktu. Artık çok daha dikkatli olmalı. İnanan taraftarların yanında inanmayanlarda var. Maç sonunda istifa demişler. Yazık onlara da ...

Hiç yorum yok: