28 Eylül 2010 Salı

Kasımpaşa 2 Fenerbahçe 6


Fenerbahçe Süper Lig 6.hafta mücadelesinde deplasmanda Kasımpaşaspor'u Alex(2), Niang(3) ve Emre'nin gollleriyle 6-2 yendi ve 2 hafta aradan sonra galibiyetle tanıştı. Mücadeleden kısa kısa notlarla bahsedersek.

- Defans her zaman ki gibi çok kötüydü. Defansın ortasından yediğimiz 2 gol herşeyi anlatıyor. Fenerbahçe isen gol yiyebilirsin ama oradan öyle basitce gol yiyemezsin. Bilica ve Lugano'nun gollerde ki hataları kabul edilemez. Ayrıca ilk 5 hafta 2 gol atmış bir Kasımpaşa'nın sadece bize de 2 tane atması bir hayli şaşırtıcı.

- Defans bu kadar kötüyken ofans iyi işler yaptı. Dia, Alex ve Niang 3lüsü gerçekten şahaneydi. Dia kolay adam geçiyor, Niang kolay gol atıyor, Alex herşeyi yapıyor. Niang 3 golle maçın en iyi adamlarından biri olurken, Alex'in 2 golü, Niang'a attırdığı şahane gol, o pozisyonda topu kapışı gerçekten müthişti. Dia ise rakibi kolay geçiyor, gol attırıyor, mücadele ediyordu. Defansa pek gelmese de ilerleyen haftalarda onu da yapar diyoruz. Ayrıca Dia her ne kadar iyi desek gol attırıyor desekte ofansif bir oyuncunun gol atması gerekir. Sezon sonunda kaç golü olacak merakla bekliyorum. Niang 6 gol, Alex 4 gol 3 asist ile takımın istatistik konusunda lider oyuncuları.

- Emre'nin attığı gol şahaneydi gerçekten. Emre'den daha goller bekliyoruz. 

- Gökhan Gönül, Selçuk, Santos etkisiz oyunculardı bana göre.

- Sonuç olarak Ali Sami Yen'de oynadığımız son maçta 6 tane atmamız bir hayli manidar oldu. Şu anda ligde oynadığımız 6 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik 2 mağlubiyet aldık. 17 gol atarak ligin en çok gol atan takımı olurken, 10 yiyerekte ligin en çok gol yiyen 4.takımı olduk. 

- Tribünler ise Galatasaray yönetimi ve Kasımpaşa yönetiminin % 5 kontenjanı nedeniyle istediğimiz gibi olmasa da deplasman tribünü ve kapalı tribünün yarısı Fenerbahçe taraftarlarına aitti. Onlar da tezahuratları ile beraber maça renk kattılar. Alpaslan Dikmen için açılan pankart oldukça güzeldi.

- Haftaya Gençlerbirliği ile Kadıköy'de oynuyoruz. Yine farklı bir maç olabilir. 

- Son söz ise ; ALEX sen bizim HER ŞEYİMİZSİN

2 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

maç ile ilgili değerlendirmelerinin pek çoğuna katılıyorum. Ancak Alex sadece oyunun koptuğu dakiklarda ortaya çıktı. Ayrıca geçen 6 hafta içinde sadece düşük dirençli rakiplere karşı etkili oldu. çok büyük emekleri oldu, çok büyük yıldız. ama artık son 20 dak. için çilingir rolünü alması Fenerbahçe ve kendisi için daha iyi olur.

ygtylmz dedi ki...

Alex oyunun koptuğu dakikalarda ortaya çıktı diyorsun ancak 1-0 durumdayken 1-1 yaptı, 3-2'ken frikiği hızlı kullandı 4-2 oldu, ardından müthiş bir zeka ile Niang'a al da at edi, ve ardından son dakika golü attı. Yani her an maçın içideydi.