2 Temmuz 2010 Cuma

Kısa Kısa Notlar İle Dünya Kupası # 5




Dünya kupasında heyecan devam ediyor. 8 çeyrek finalist belli olurken favoriler yollarına devam ediyor. Hollanda Slovakya karşısında, Brezilya Şili karşısında, İspanya Portekiz karşısında ve Paraguay Japonya karşısında favoriydi. 


İspanya-Portekiz maçına bakarsak. Mücadele İspanya'nın ciddi anlamda üstünlüğü şeklinde geçti. David Villa'nın attığı gol ile de 1-0 kazananan İspanya çeyrek finale rahat çıktı. Özellikle öne geçtikten sonra İspanya'nın yaptığı pas trafiği inanılmazdı. Sahada öyle bir görüntü vardı ki sanki İspanya istese 90 dk Portekiz'e top vermeyecek. İspanya'da David Villa, İniesta, Xavi ve Puyol oldukça başarılı oynadı. Portekiz'de ise artist Ronaldo! Her noktadan kaleye vurmaya devam ederken net bir görüş çıktı ortaya ; Ronaldo hiçbirşey yapamadan kupaya veda etti.


Brezilya-Şili maçına bakarsak yine bariz bir üstünlük görüyoruz. Brezilya öyle bir rahatlıkta oynuyor ki net bir görüş ortaya çıkıyor. Maçı Brezilya kazanacak. Bu maçın 1.dksı belli oluyor. Brezilya çok rahat oynadığı maçta Şili'yi Fabiano, Juan ve Robinho'nun golleriyle 3-0 yendi. Bu maçtan daha çok konuşulması gereken birşey var. Brezilya turnuva öncesi ben dahil birçok kesim tarafından 1 numaralı favori seçilmedi ancak bence hatalı yorum yapmışız. Brezilya bence her turnuvaya favori çıkıyor. O forma yarı final oynar. Sahada paslaşmalar, defansta mücadeleler, kalecinin kalitesi derken resmen izlemekten zevk alıyoruz. Türkiye yoksa Türkiye'de Brezilya...


Hollanda-Slovakya maçına bakarsak yine Hollanda oynuyor Slovakya sadece kendi sahasında bekliyor ya da kendi sahasında anlamsız pas yapıyor. Bu arada Robben ile güzel bir gol bulan Hollanda 2.yarı da Sneijder ile bir gol daha bulup maçı 2-0 getiriyordu. Son dakikada Vittek'in penaltıdan attığı gol maçın skorunu belirliyor ve Vittek'i Slovakya'nın en golcü futbolcusu yapıyordu. Hollanda rahat bir şekilde çeyrek finale çıkarken özellikle Van Persie, Robben, Sneijder gibi futbolcuları izlemek gerçekten büyük keyif. Ayrıca Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch ise pek etkili bir oyun sergileyemedi.




Paraguay-Japonya maçına bakarsak 90 dk + uzatmalarda gol sesi çıkmadı. 2 takımda kontrollü oynadı. Japonya beklenenin aksine daha iyi oynadı ve daha çok gol pozisyonuna girdi. Penaltılarda ise Paraguay Barreto, Barrios, Riveros, Valdez ve Cardozo ile skor bulurken Japonya Endo, Hasebe ve Honda gol atarken   Komano penaltıyı direğe nişanladı. Çok fazla zevkli olmayan, pozisyon olan bir maçtan sonra yine favori yine galibiyet.

Dünya Kupası çeyrek final müsabakaları ile beraber devam edceek ve  2 Temmuz 17:00 Hollanda-Brezilya 21:30 Uruguay-Gana ve 3 Temmuz 17:00 Arjantin-Almanya ve 21:30 İspanya-Paraguay maçları oynanacak.


Hiç yorum yok: