15 Temmuz 2010 Perşembe

Fenerbahçe 0 AZ Alkmaar 2


- Yeni sezon öncesi Fenerbahçe antrenmanlarına Belçika'da devam ederken ben de Karamürsel ile Yalova arasında yer alan yazlığımızda tatile devam ediyorum. Ayrıca haftaiçi deniz otobüsünde staj yapıyorum. - gemi makinaları okuduğumdan - . Neyse bu bilgileri bırakalım da Fenerbahçe'ye bakalım. Normalde Dünya Kupası maçlarını bile bazen zorlukla seyretmeme rağmen işin içinde Fenerbahçe olduğunda bütün engelleri aştım.

- Normalde saat 20:00'da başlaması gereken maç aşırı yağmur ve fırtına nedeniyle saat 20:45'te başladı. Mücadeleye Volkan Babacan, Önder, Bilica, Caner, İlhan, Emre, Selçuk, Kazım, Cristian, Deivid ve Semih ilk 11'i ile başlayan Fenerbahçe mücadele boyunca pek iyi oynayamadı. Yine baktığımızda kalitesini belli eden isimler aynı isimler. Emre her zaman ki gibi hazırlık maçı da olsa pres yapıyor, olumlu pas atıyor tek olumsuz yönü bu maçta bile agresif olmasıydı. Deivid Caner ile beraber iyi anlaştı, zaman zaman yaptığı güzel hareketler ile maça renk getirdi. Kazım oldukça kaliteli, topu iyi tutuyor, iyi paslaşıyor ve rahat adam geçiyor. Ancak sorunlu. İnşallah düzelir. Düzeldiği taktirde olumlu işler yapabilir. Onun dışında diğer oyuncularımız hep aynı. Selçuk aynı Selçuk, Önder bildiğimiz Önder ve ayrıca dün 10-15 arası bariz pas hatası yapmıştır. Volkan Babacan Fenerbahçe'nin kalesini koruyacak kapasitede biri değil. Semih Guiza'nın yarısı olamaz. Düşünün Guiza'nın. Yeni transferler arasında en iyi görüntüyü herhalde Stoch vardı. Dünya kupası nedeniyle kondisyonu yerinde olan Stoch 2.yarı da oyuna dahil oldu ve topu alışı, verişi, çalımları ile etkili olabileceğinin sinyallerini verdi. Ancak Türkiye'de sert bir futbolun oynandığını düşünürsek gayet etkisiz bir Stoch'ta izleyebiliriz. Caner Erkin savunmanın solunda oynarken iyi olmamasına rağmen açık oynadığı zaman gayet etkili olabilecek biri. Dün ki maçta da zaman zaman ortaları çalımları ile gelecek adına umut verdi. İlhan Eker alındığında onu eleştirinlere bekleyin bir maçta görelim demiştim ve gördük. Fenerbahçe'nin ilkj 11 futbolcusu değil.

- Sonuç olarak 1 hazırlık maçı ile takımı yerden yere vuramayız ancak bu şartlarda ve bu kadroyla seneye işimiz oldukça zor olur desem de Gökhan Gönül, Özer, Santos, Lugano, Alex ve Mehmet Topuz'un takıma katılacağını düşünürsek yorum yapmak için biraz daha beklemeliyiz.

- Ve Bilica. Dün akşam yine yaptığı hareketler ile beraber kendisine duyduğumuz sevgiyi doruklara çıkardı ! Gerçekten Aykut Kocaman ve Fenerbahçe yönetimi birazcık futboldan anlıyorsa bu adamı göndermeli. Yakışmıyor. Hele yediğimiz 2.gol var ki Bilica'nın hatası akıllara zarar. Fenerbahçe'den gitmelisin Bilica.

- Fenerbahçe antremanlarına Belçika'da devam ederken 2.hazırlık maçı 17 Temmuz günü Anderlect-Köln maçının mağlubu ile olacak.

Hiç yorum yok: