20 Ağustos 2019 Salı

Fenerbahçe 5 Gazişehir Gaziantep 0


Fenerbahçe 2019/2020 sezonu ilk maçında Gazişehir Gaziantep'i 5-0 yendi ve sezona iyi bir şekilde başladı.

Kısa kısa maçla ilgili düşüncelerimi yazayım.

Fenerbahçe'nin 5-0'lik galibiyetine sevindim çünkü bu tarz galibiyeti çok özlemiştik. Evet elbette rakip kötü o yüzden 5 oldu denilebilir ancak ilk maç belki de Fenerbahçe'nin zirve performansı değildir. Daha da iyi olacağız. Tüm takımlar iyiye giderken biz de iyiye gideceğiz.

Emre, Kruse, Jailson, Ozan. Özellikle Emre Fenerbahçe forması ile 34 maça çıkarsa Fenerbahçe çok başka seviyeye çıkabilir. Emre'nin sakatlıkları, kart cezaları Fenerbahçe'nin durumunu belli edecek. Emre takımı bir maestro gibi yönetti.

Stoper Jailson'u çok beğendim. Elbette pek atak savunmak zorunda kalmadı ancak gelen tüm ataklarda beklenen hamleyi yaptı, oyunu başlattı. Ayağı iyi stoper diye boşuna söylemiyoruz. Bir futbol takımı için çok önemli bir detay. % 94.2 ile 103 pas. 

Vedat Muriqi. Gerçekten büyük keyif. Attığı gol 1.sınıf. Fernandao'nun başlangıcına benziyor. Fernandao da ilk lig maçında Bursaspor'dan gelip Eskişehirspor'a Diego'nun pasında nefis bir gol atmıştı. Vedat da şahane gol attı. Özlediğimiz golcü.

Emre'nin asisti.

2 Nisan 2018 Kayserispor deplasmanında 5-0 kazanmıştık, iç sahada 5-0'lık son galibiyet 30 Ekim 2016 tarihinde Karabükspor'a karşı gelmişti. Karabükspor maçında 18 ile 53.dakika arası 5 gol atmıştık. Van Persie yıldızlaşmıştı. 

Fenerbahçe'nin transfere ihtiyacı var. Özellikle stoper ve sol bek şart.

Isla'nın hücum performansını beğenmeyenler Hasan Ali Kaldırım'ın hücum performansını beğeniyordu sanırım.

İlk haftadan inanmak ayrı, sevinmek ayrı, şampiyonluk geliyor demek ayrı. Fenerbahçe camiası erkenden havaya giriyor, kendini moda sokuyor sonra ters sonuçlarda daha fazla tepki veriyor.

Şampiyonluk cümleleri için en azından 7-8 hafta geçmeli. Özellikle sert deplasmanlar ve derbiler her şeyi daha net ortaya koyacak.

Ferdi'nin gol atmasına diğer dört golden daha çok sevindim.

Emre Belözoğlu varken başka futbolcu penaltı atmamalı. Moses'in bana göre 2 penaltısı da kötüydü. Emre'nin penaltısı ise çıkmaz.

Altay iyi sinyaller vermedi. Özellikle 1-2 pozisyon Harunvari hareketler sergiledi.

Garry'den daha iyi işler bekliyorum. Umarım kendine gelir.

Zanka'yı da test edemedik. Başakşehir deplasmanı daha net değerlendirme yapabiliriz.

Ozan Tufan için blogda ya da twitter'da çok kez yorum yaptım. Gelsin, formayı alsın dedim. Geldi, formayı aldı, vermez. Cidden çok etkili. Sergen Yalçın'a teşekkür etmek gerkeiyor sanırım. Payı büyük.

Televizyondan tribün değerlendirmeyi sevmiyorum ama skoru almışken tek tribün ''Anlasana'' söylemektense karşılıklı tezahuratlar yapmak daha mantıklı. Hazır herkes mutlu, herkes havaya girmiş bunu kullanmak lazım. Anlasana tarzı tezahüratlar sadece söylenen tribüne keyif veriyor. Umarım Fenerbahçe tribünleri de Trabzonspor maçı ile beraber efsane günlerine döner. Ayrıca tribünlerde birlik olduğuna inanmıyorum. Maç anında 2-3 farklı tezahurat duyuyoruz.

Kendi yarı sahamızda topu almışken henüz 10.dk ''oooo'' diye ayağa kalkan Fenerbahçe tribünleri.

Ersun Yanal'a olan sevgi, Ali Koç'u geçti. Şu an Ersun Yanal daha çok seviliyor. Taraftarlar maç boyunca 2-3 kez tezahürat yaparak bunu net şekilde gösterdi.

Cumartesi 21:45 Başakşehir deplasmanı var. Takımı değerlendirmek için biraz daha iyi maç.

Hiç yorum yok: